Turun terrorismiepäillyn vangitsemisistunto käydään huomenna videoyhteyden välityksellä

Vangitsemisvaatimusta tehdään parhaillaan ja poliisi tiedottaa siitä puolenpäivän aikoihin.

Kaksi ihmistä kuoli Turun puukotuksessa perjantaina. Lehtikuva / Vesa Moilanen

STT

Vangitsemisistunto Turun terrorismiepäilystä on tarkoitus pitää huomenna kello 11 Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Käräjäoikeuden mukaan ainakin toistaiseksi on kyse ainoastaan pääepäillyn Abderrahman Mechkahin vangitsemisesta, eli neljän muun epäilyn mahdollisista vangitsemisista ei edelleenkään ole tietoa.

Koska pääepäilty on yhä sairaalassa, istunto on tarkoitus käydä käräjäoikeuden tietojen mukaan videoyhteyden välityksellä. Vangitsemisistunnon ajankohdasta kertoi aiemmin Lännen Media.

Tutkinnanjohtaja Crista Granroth keskusrikospoliisista kertoi STT:lle aamulla, että poliisi tiedottaa vangitsemisvaatimuksesta puolenpäivän aikoihin. Poliisi on aiemmin kertonut, että rikosta tutkitaan terroristisessa tarkoituksessa tehtyinä murhina sekä niiden yrityksinä. Puukotuksissa kuoli kaksi ja haavoittui kahdeksan.

Keskusrikospoliisi kertoi sunnuntaina kuulustelleensa pääepäiltyä, mutta ei tutkinnallisista syistä kommentoinut kuulustelun sisältöä.

Neljää muuta epäiltyä kuulusteltiin jo aiemmin, ja he ovat poliisin mukaan olleet halukkaita selvittämään asioita.

STT kertoo poikkeuksellisesti rikoksesta epäillyn nimen useiden silminnäkijöiden ja rikosepäilyn poikkeuksellisen luonteen vuoksi. Puukottajaksi epäillyn nimen julkisti ensimmäisenä Turun Sanomat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.