TS: 18-vuotias turvapaikanhakija jahtasi Turun puukottajaa ja auttoi uhreja

Ahmad Hosseini näki suurimman osan Turun puukotuksista. Hän ei pystynyt pysäyttämään puukottajaa, mutta onnistui auttamaan uhria.

Turun joukkopuukottaja iski kauppatorille perjantaina. Vesa Moilanen / Lehtikuva

Aino Elomäki

18-vuotias turvapaikanhakija Ahmad Hosseini yritti pysäyttää Turun puukottajan perjantaina, Turun Sanomat uutisoi. Hosseini tuli Suomeen vuonna 2015 ja nyt hän opiskelee lähihoitajaksi. Mies oli perjantaina työharjoittelussa turkulaisessa päiväkodissa kaupungin keskustassa. Töistä päästyään mies suuntasi bussipysäkille.

Matkalla hän tapasi kaverinsa ja jäi juttelemaan. Kesken keskustelun kaverukset kuulivat huutoa läheisen grillin toiselta puolelta.

– Siellä oli mies, jolla oli veitset molemmissa käsissä. Hän oli puukottanut naista, joka makasi nyt maassa, Hosseini kertoi lehdelle.

Puukottaja lähti juoksemaan karkuun. Häntä seurasi mustapaitainen mies, joka huusi, että ottakaa kiinni, Hosseini kuvaili Turun Sanomille.

Hosseini lähti kaverinsa kanssa miehen perään ja näki, kuinka puukottaja iski perässä juossutta miestä veitsellä. Pian puukkomies hakkasi kahta vastaan tullutta naista puukolla.

– Takaa-ajoon oli ryhtynyt useita ihmisiä, useimmat ulkomaalaistaustaisia mutta oli siellä suomalaisiakin. Osa oli yrittänyt pysäyttää miehen jo torilla heittelemällä häntä jäätelökioskin tuoleilla, Hosseini kertoi lehden haastattelussa.

Pelko meinasi jo estää takaa-ajon, kun puukottaja iski kolmatta uhriaan veitsellä. Hosseini kuitenkin jatkoa jahtia.

Kun poliisi ampui puukottajaa, Hosseini seisoi vieressä. Hänen päälleen roiskui viimeisten uhrien verta. Mies ehti vielä auttaa maassa makaavaa uhria, jonka poski vuoti verta.

Isku järkytti nuorta miestä. Hosseini kertoi lehdelle, että ajatukset ovat kuolleiden omaisten luona.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.