Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ravintola Sahanranta irtisanoo nykyisen vuokrasopimuksensa: "Kaikki on vielä auki"

Yrittäjä toivoo, että Kuhmoinen kunnostaisi vanhat rakennukset. Kunta suhtautunee asiaan myönteisesti.

Ravintola Sahanranta. Hannu Karjalainen

Pauliina Salminen

Ravintola Sahanrannan vuokrasopimus on irtisanottu päättyväksi lokakuun loppuun. Ravintola toimii Kuhmoisten kunnalta vuokratuissa vanhoissa tiilirakennuksissa.

– Irtisanomme vuokrasopimuksen nykyisessä muodossa ja toivomme, että saisimme siihen muutoksia, kommentoi ravintolayrittäjä Leena Hattunen.

Sahanrannan ravintola- ja majoitustoiminnasta vastaava kolmen osakkaan Vellahden Helmi Oy toivoo käytännössä, että kunta kunnostaisi kiinteistöt niin, että talvikauden lämmityskustannukset pienenisivät.

Edellisinä vuosina ravintola on ollut auki myös talvisin.

– Nyt kaikki on vielä auki. Vuokrasopimuksen irtisanominen oli alku sille, että toivomme neuvotteluja. Uskon, että niitä käydään hyvässä hengessä, Hattunen sanoo.

Kuhmoisten kunnanhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan maanantaina. Kehittämisasiamies Arto Kummalan mukaan kunta on valmis neuvotteluihin.

– Tavoitteena on löytää hyvä ratkaisu niin, että toiminta olisi kannattavaa myös talvikaudella. Kiinteistön lämmityskustannukset ovat talvisin korkeat. Kunnan tahtotila on se, että satama-alue säilyy elävänä.

Talvikauden kannattavuusongelma ei ole Sahanrannassa uusi, sillä useamman edellisen ravintolayrittäjän toiminta on kariutunut juuri siihen. Nykyinen ravintola on toiminut vuodesta 2013. Se työllistää talvisin viisi ihmistä ja kesäisin kymmenten tai enemmänkin.

Pudotus kesän ja talven välillä on suuri.

– Ruokailijoita on kesä-aikaan joka päivä 300 tai enemmänkin, talvella luku on 30–70, Hattunen havainnollistaa.

Kummala ymmärtää ongelman.

– Yrittäjän kanssa jatketaan neuvotteluja, kunhan kunnanhallitus on tehnyt linjauksensa asiasta, Kummala sanoo.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut