Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Elokuva-arvio: Rakkaudella Beatrice on ensiluokkaisten näyttelijöiden teos

Menneisyyden kehät umpeutuvat ranskalaisuutuudessa.

Catherine Deneuve (vas.) ja Catherine Frot ovat pääosissa viehättävässä ranskalaiselokuvassa Rakkaudella, Beatrice.

Jarmo Valkola

Rakkaudella, Beatrice

Arvio: 4/5

Martin Provostin taidolla ohjaama ensi-iltaelokuva Rakkaudella, Beatrice on kiinnostava ja ilmeikäs näkökulma kahden varsin erilaisen naisen elämään. Catherine Frot tulkitsee kätilöä ja yksinhuoltajaäiti Clairea, joka elää vaatimatonta elämää Pariisissa.

Hän käy töissä sairaalassa ja hoitaa vapaa-aikana puutarhapalstaansa. Elämä muuttuu totaalisesti kun Catherine Deneuven esittämä Béatrice ilmaantuu. Hän on Clairen isän entinen rakastettu, joka on viettänyt 30 vuotta jossain ja palaa nyt takaisin kuolemansairaana.

Naiset tutustuvat uudelleen toisiinsa ja Béatricen huoleton seura alkaa vähitelleen kiinnostaa myös kurinalaisesti aina elänyttä Clairea. Mukaan kuvioon tulee vielä Clairen palstallaan tapaama rekkakuski Paul (Olivier Gourmet).

Provostin elokuva tutkii anteeksiannon mahdollisuutta ja on tarkkaa huolellista työtä. Tarina kulkee jouhevasti ja ranskalaiseen tyyliin pääpaino on henkilöiden välisissä keskusteluissa. Niiden kautta menneisyyden salat vähitellen aukeavat ja molemminpuolinen yhteisymmärrys naisten välillä lisääntyy.

Ennen muuta Rakkaudella Beatrice on kuitenkin ensiluokkaisten näyttelijöiden teos. Naisten välinen kemia syttyy parhaiten muutamissa hiljaisissa jaksoissa. Catherine Frot esittää hienosti elämäänsä jo väsyneen, mutta Béatricen ilmaantumisen myötä uutta energiaa saavan Clairen rooliin.

Kätilön työhön liittyvissä jaksoissa Frot'n eläytyminen on lämmintä ja omistautuvaa. Sen ohella hän pystyy myös sarkastisiin heittoihin. Catherine Deneuve on jo legenda ranskalaisten näyttelijöiden joukossa ja on upeaa nähdä miten taitavasti hän tästäkin roolista suoriutuu.

Ohjaus: Martin Provost. Tyylilaji: draama. Rooleissa: Catherine Frot, Catherine Deneuve. K7.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut