Lännen Media: Ulkomaalaisten opiskelijoiden entistä vaikeampi saada jatkoa oleskelulupaan

Migrin mukaan linjaa ei ole tiukennettu vaan yhdenmukaistettu.

STT

Ulkomaalaisten opiskelijoiden on entistä vaikeampi saada jatkoa oleskelulupaan, kertoo Lännen Media. Linja tiukentui sen jälkeen, kun lupien käsittely siirtyi poliisilta Maahanmuuttovirastolle (Migri).

Käytännössä ulkomaalaisten tutkinto-opiskelijoiden on jatkossa vaikeampi saada opintoihin jatkolupaa ensimmäisen vuoden jälkeen, koska opintojen edistymistä syynätään entistä tarkemmin.

– Migri on alkanut edellyttää 45 opintopisteen suorittamista per lukuvuosi, kuten Kela. Käsittääkseni poliisille on riittänyt 35 opintopistettä, kertoo Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan kansainvälisten asioiden asiantuntija <Person>Varpu Jutila </Person>Lännen Medialle.

Migrin mukaan linjaa ei ole tiukennettu vaan yhdenmukaistettu.

– Poliisilaitosten käytännöt jatkolupavaatimuksissa ovat voineet vaihdella, vaikka lainsäädäntö on kaikille sama, Migrin tulosalueen johtaja <Person>Anu Tarén</Person> kertoo.

Tarén sanoo, että rajaa voidaan soveltaa tapauskohtaisesti.

EU-valtioiden, Islannin, Liechtensteinin, Norjan ja Sveitsin kansalaiset eivät tarvitse Suomeen oleskelulupaa. Muista maista tulevien opiskelijoiden pitää hakea Suomesta oleskelulupaa, jos he tulevat Suomeen yli 90 päiväksi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut