Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ilja Janitskin vastustaa luovutustaan Suomeen, vetoaa leikkaushoitoa vaativaan sairauteen

Janitskin on valmis osallistumaan poliisikuulusteluun videon välityksellä.

STT

MV-julkaisun perustaja Ilja Janitskin vastustaa luovuttamistaan Suomeen, kertoo Janitskinin asianajaja Heikki Lampela STT:lle.

Janitskinin luovutuksen vastustamisesta kertoi aiemmin Helsingin Sanomat.

Lampelan mukaan Janitskinilla on vakava sairaus, joka vaatii leikkaushoitoa. Leikkausaika on Lampelan mukaan varattu Espanjassa sijaitsevasta sairaalasta.

– Leikkaus suoritetaan sen takia, että hän säilyy elävien kirjoissa.

Asianajajan mukaan Janitskin epäiltyjen rikosten laatu ei myöskään ole sellainen, että hänet täytyisi luovuttaa Suomeen.

Lampela myös sanoo, että Janitskin on valmis osallistumaan poliisikuulusteluun videon välityksellä.

– Olen äärimmäisen hämmästynyt, jos hänet pitää kiikuttaa lentokoneeseen ja Suomeen saakka. Oletan, että Espanjan viranomaiset miettivät, että mihin rajallisia resurssejaan kohdistavat ja tulevat siihen tulokseen, että ei anna aihetta, Lampela sanoo.

Keskusrikospoliisi kertoi viime perjantaina, että Janitskin on otettu kiinni Andorrassa. Janitskin on vangittu Suomessa poissaolevana epäiltynä törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, törkeästä kunnianloukkauksesta, tekijänoikeusrikoksesta, salassapitorikoksesta ja rahankeräysrikoksesta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut