HS: Pörssiyhtiöiden johtajien palkat ja bonukset uuteen ennätykseen

STT

Helsingin pörssin suurten yhtiöiden toimitusjohtajien palkat ja rahabonukset nousivat viime vuonna jälleen uuteen ennätykseen, kertoo Helsingin Sanomat. Palkat, luontoisedut ja rahabonukset ovat nousseet katkeamatta viiden vuoden ajan.

Lehden selvityksen mukaan isojen pörssiyritysten johtajien palkat ja bonukset nousivat viime vuonna kaksinkertaista vauhtia suomalaisten keskiansioihin verrattuna. Selvityksessä mukana olleen toimitusjohtajajoukon palkat ja rahabonukset kasvoivat 2,2 prosenttia vuodessa, kun kokoaikaisessa työsuhteessa olevan suomalaisen ansiot bonuksineen kasvoivat keskimäärin 1,1 prosenttia.

Pörssiyhtiöiden toimitusjohtajien keskimääräiset palkat ja bonukset ylittivät vertailussa kolmannen kerran miljoonan euron rajan ja olivat keskimäärin yli 1,1 miljoonaa euroa. Peruslaskelmassa ovat mukana rahabonukset, mutta eivät yhtiön osakkeina tai optioina maksetut kannustimet tai lisäeläkemaksut.

Suuren pörssiyrityksen toimitusjohtaja ansaitsi viime vuonna peruspalkkaa ja rahabonuksia keskimäärin 1 110 116 euroa, joka on noin 23 000 euroa enemmän kuin edellisenä vuonna.

Puolestaan kokoaikaisessa työsuhteessa olevan suomalaisen palkka luontoisetuineen ja bonuksineen oli 42 250 euroa, jossa oli nousua edelliseen vuoteen verrattuna 475 euroa.

Sammon Stadigh pysyy kärjessä

HS:n mukaan rahapalkalla ja -bonuksilla mitattuna pörssiyhtiöiden palkkakuningas oli finanssiyhtiö Sammon konsernijohtaja <Person>Kari Stadigh</Person>. Hän on pitänyt kärkipaikkaa lehden vertailussa useampana vuonna.

Stadigh sai palkkaa ja rahabonuksia yhteensä 5,1 miljoonaa euroa, jossa on edelliseen vuoteen verrattuna nousua 18 prosenttia. Stadighin peruspalkka nousi 15 prosenttia eli 961 000 euroon vuodessa.

Helsingin Sanomat on seurannut pörssiyhtiöiden johtajien palkitsemista vuodesta 2005.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.