Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matkavakuutuksista kysellään ahkerasti Vakuutus- ja rahoitusneuvonnasta

FINE kehottaa tutustumaan ennen vakuutuksen ottamista sen tuoteselosteeseen ja siihen, millaisia tapahtumia vakuutus korvaa ja mitä ei.

Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINE saa vuosittain satoja matkavakuutuksiin liittyviä kyselyjä. Suuri osa niistä koskee sairauksia ja niistä johtuvia korvauksia. Vuodesta toiseen kysytään puolestaan, saako iäkkäämpi ihminen matkavakuutusta.

FINE ja sen vakuutuslautakunta antavat kiistanalaisissa tapauksissa suositusratkaisuja. Ne eivät ole pakottavia, vaan vakuutusyhtiö itse päättää, noudattaako sitä vai ei. FINEn mukaan vakuutusyhtiöt ovat kuitenkin noudattaneet sen suositusratkaisuja lähes aina.

– Viime vuonna matkavakuutuksista kyseltiin meiltä 410 kertaa. Lukuun sisältyvät sekä puhelimitse tulevat kyselyt että riita-asiat, kertoo vakuutusasiantuntija Katja Lappi FINEstä.

Silloin tällöin yhteydenottoihin tulee piikkejä, jos maailmalla on sattunut jotain erikoista. Esimerkkinä Lappi mainitsee taannoiset tulivuorenpurkausten aiheuttamat tuhkapilvet.

Nykyisin matkavakuutusten kirjo on laaja, joten FINE kehottaakin matkalle lähtevää tutustumaan ennen vakuutuksen ottamista sen tuoteselosteeseen ja siihen, millaisia tapahtumia vakuutus korvaa ja mitä ei.