Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi: Helsingin yliajosta epäilty siirretty terveysviranomaisten huostaan – "Aiheutti useita vaaratilanteita ennen yliajoa"

Miehen epäillään ajaneen tahallaan kuuden ihmisen päälle Lönnrotinkadun suojatiellä.

Helsingin perjantaisesta yliajosta epäilty mies on siirretty terveysviranomaisten huostaan, kertoo poliisi. Mahdollinen miehen vangitseminen siirtyy poliisin mukaan myöhempään ajankohtaan.

Miehen epäillään ajaneen tahallaan kuuden ihmisen päälle Lönnrotinkadun suojatiellä Helsingin keskustassa perjantaina. Poliisin mukaan ennen jalankulkijoiden päälle ajoa mies aiheutti useita vaaratilanteita. Miestä epäillään taposta ja tapon yrityksistä, poliisi kertoi aiemmin.

Tapauksen tutkintaa on jatkettu kuulemalla rikoksesta epäiltyä 51-vuotiasta miestä, asianomistajia ja todistajia sekä käymällä läpi alueen valvontakameratallenteita.

– Kuulustelut ja muut tutkimukset ovat vahvistaneet aiempaa käsitystä, jonka mukaan epäilty on ajanut huomattavaa ylinopeutta Aleksanterinkadulta Mannerheimintielle ja edelleen Lönnrotinkadulle, jossa hän törmäsi tahallisesti kuuteen ihmiseen. Ennen jalankulkijoiden päälle ajoa Lönnrotinkadun suojatiellä hän on aiheuttanut useita vaaratilanteita, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Teemu Kruskopf Helsingin poliisilaitokselta tiedotteessa.