Afganistanissa siepattu suomalaisnainen videolla: "Jos sieppaaja ei saa pyytämäänsä rahasummaa, jotain hyvin pahaa tapahtuu"

Suomi vaatii siepatun välitöntä vapauttamista, Ulkoministeriöstä kerrotaan.

Tuomitsemme sieppauksen, kaikenlaisen kiristyksen ja julmuuden. Vaadimme siepatun välitöntä vapauttamista, toteaa ulkoministeri Timo Soini. Saara Tuominen

STT, Aino Elomäki

Afganistanissa siepatusta suomalaisnaisesta on julkaistu sosiaalisessa mediassa video, kertoo ulkoministeriö. Nainen pyytää videolla apua kristilliseltä yhteisöltä päästäkseen vapaaksi.

– Jos sieppaaja ei saa pyytämäänsä rahasummaa, jotain hyvin pahaa tapahtuu, siepattu sanoo.

Suomi vaatii siepatun välitöntä vapauttamista, Ulkoministeriöstä kerrotaan.

– Tuomitsemme sieppauksen, kaikenlaisen kiristyksen ja julmuuden. Vaadimme siepatun välitöntä vapauttamista, toteaa ulkoministeri Timo Soini.

Viranomaiset pyytävät, että mitään sieppaukseen liittyvää materiaalia ei levitetä julkisuudessa, sillä kaikki julkisuus vaarantaa siepatun hengen ja vaikeuttaa tilanteen hoitamista. Viranomaiset keskittyvät tekemään kaikkensa siepatun turvaan saamiseksi.

Tilanteen selvittämiseen, henkilön turvallisuuteen ja yksityisyyteen liittyvistä syistä yksityiskohtia ei kerrota julkisuuteen. Tämä koskee niin henkilöitä, tapahtumia kuin viranomaistyötä.

Siepatun läheiset toivovat yksityisyyttä. Asiaa koskeva viestintä on keskitetty ulkoministeriöön Helsinkiin.

Nainen siepattiin Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa toukokuun loppupuolella. Hän työskenteli ruotsalaisessa Operation Mercy -hyväntekeväisyysjärjestössä. Iskussa järjestön majapaikkaan kuoli saksalaisnainen ja naisten afganistanilainen vartija.

Aiempien mediatietojen mukaan Taleban-ääriliikkeen on epäilty olevan sieppauksen takana.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut