Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin yliajaja on polttanut isänsä talon – otti taksin ja osti 18 litraa bensaa

Mies määrättiin tahdosta riippumattomaan hoitoon, ilmenee käräjäoikeuden tuomiosta.

Perjantaisesta Helsingin yliajosta epäilty mies on aiemmin polttanut isänsä talon. Imatran käräjäoikeus jätti miehen tuomitsematta rangaistukseen tuhotyöstä, joka tapahtui Imatralla heinäkuussa 2003. Mies määrättiin tahdosta riippumattomaan hoitoon, ilmenee käräjäoikeuden tuomiosta. Hänet siis todettiin syyntakeettomaksi.

Tuomion mukaan mies otti Helsingistä taksikyydin aikomuksenaan polttaa isänsä koti. Hän lähti taksilla yli 200 kilometrin päähän Imatralle ja osti Imatran läheltä huoltoasemalta 18 litraa bensiiniä sytykkeeksi.

Mies oli mennyt asuntoon ja valellut bensiiniä noin viiden metrin matkalle, tammikuussa 2004 annetussa tuomiossa kerrotaan. Isä yritti estää poikaa. Palo syttyi kuitenkin räjähdysmäisesti, ja asunto paloi pahoin eteisestä ja kärsi myös muutoin tuntuvia vahinkoja.

Asunnossa oli sisällä myös isän 10-vuotias poika, mutta kaikki onnistuivat pakenemaan.

Mies otti vielä kadulta isänsä auton ja pakeni paikalta. Poliisi sai hänet kiinni Kuutostieltä Joutsenon kohdalla.

Miehen syyksi luettiin ymmärrystä vailla tehdyt tuhotyö ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaus. Hänet määrättiin myös maksamaan isälle 3 000 euroa vahingonkorvauksia kipuun ja särkyyn verrattavasta kärsimyksestä ja 10-vuotiaalle pojalle 2 000 euroa.

Mies myönsi syytteet muutoin, mutta kiisti heti ryhtyneensä levittämään bensiiniä asuntoon. Hän kertoi käskeneensä isää ja poikaa koiran kanssa poistumaan asunnosta.

Tuomiosta kertoi aiemmin Iltalehti.

Samaa miestä epäillään nyt taposta ja viidestä tapon yrityksestä tapauksessa, jossa jalankulkijoiden päälle ajettiin Jaguarilla perjantaina Helsingin keskustassa. Poliisin mukaan mies ajoi ylinopeutta välittämättä siitä, jääkö joku auton alle.