Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

UPM:n vahva tuloskehitys jatkui – sellun hinta ja vahva kysyntä auttoivat

Muun muassa sellua ja biopolttoaineita tuottava yksikkö hyötyi korkeammista sellun hinnoista ja vahvasta kysynnästä.

UPM:n mukaan markkinakysyntä oli hyvää, ja toimitusten kasvu jatkui useimmissa liiketoiminnoissa. Emmi Tulokas / Lehtikuva

STT

Metsäyhtiö UPM:n vahva tuloskehitys jatkui huhti-kesäkuussa. Vertailukelpoinen liikevoitto kohosi 270 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 264 miljoonasta eurosta.

– UPM:n toisen neljänneksen vertailukelpoinen liikevoitto jatkui kasvu-uralla huolimatta mittavista kunnossapitotöistä, kertoo toimitusjohtaja Jussi Pesonen.

Hänen mukaansa markkinakysyntä oli hyvää, ja toimitusten kasvu jatkui useimmissa liiketoiminnoissa. Muun muassa sellua ja biopolttoaineita tuottava yksikkö hyötyi korkeammista sellun hinnoista ja vahvasta kysynnästä. Myös Kiinasta on tullut hyviä uutisia.

– UPM Specialty Papers saavutti erinomaisen tuloksen. UPM Changshun uuden erikoispaperikoneen myötä olemme onnistuneet kasvattamaan tarran taustapaperiliiketoimintaa ja parantamaan tuotevalikoimaa jopa odotettua nopeammin, Pesonen arvioi.

Pitkäaikainen murheenkryyni, Euroopan ja Pohjois-Amerikan paperintuotantokin saavutti Pesosen mukaan tyydyttävän tuloksen. Papereiden kysynnän heikkeneminen pysyi maltillisena.

– Vuosi 2017 on alkanut hyvin. Viisi kuudesta liiketoiminnastamme paransi tulostaan vuoden ensimmäisellä puoliskolla, Pesonen summaa.

Sellu toi leijonanosan tuloksesta

Sellutehtaat toivat UPM:lle leijonanosan tuloksesta. Yksikön vertailukelpoinen liikevoitto oli 131 miljoonaa euroa.

Erikoispapereissa vertailukelpoinen liiketulos ylsi 38 miljoonaan euroon. Euroopan ja Pohjois-Amerikan paperitehtaat tuottivat voittoa 33 miljoonaa euroa. Vanerissa tulos oli 15 miljoonaa euroa.

UPM:n kannattavuus parani viime vuonna merkittävästi, ja yhtiö odottaa, että hyvä kannattavuuskehitys jatkuu myös tänä vuonna.

Suurin pitkän aikavälin hanke on mahdollinen uusi sellutehdas Uruguayhin, missä UPM:llä on jo yksi tehdas.

– Keskustelut jatkuvat Uruguayn hallituksen kanssa infrastruktuurin kehittämisestä ja muista paikallisista edellytyksistä mahdollista sellutehdasinvestointia ajatellen, Pesonen kertoo.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut