Metamfetamiinia kätkettiin mersuun – liettualais-suomalaisille vankeutta

Tuomiot vaihtelevat viidestä ja puolesta vuodesta kahdeksaan ja puoleen vuoteen.

Aineen katukauppa-arvo olisi ollut Tullin mukaan yli 420 000 euroa. Tulli

Mikko Gustafsson, Jecaterina Mantsinen / STT

Kolme liettualaismiestä ja suomalaismies on tuomittu vankeusrangaistuksiin jutussa, jossa Suomeen tuotiin yli kymmenen kiloa metamfetamiinia.

Miehet tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa törkeästä huumausainerikoksesta rangaistuksiin, jotka vaihtelevat viidestä ja puolesta vuodesta kahdeksaan ja puoleen vuoteen.

Aine kuljetettiin Suomeen mersun sisään kätkettynä. Oikeuden mukaan suomalaismies odotti liettualaismiehiä hotellin pääovella tyhjän urheilulaukun ja rahakuoren kanssa. Hotellista oli varattu huone, mutta ovikoodi ei toiminut.

Myöhemmin huumeet takavarikoitiin suomalaismiehen autosta.

Andrius Kriusovas, 36, tuomittiin kahdeksan ja puolen vuoden vankeuteen. Hän ei ollut kosketuksissa huumeisiin kuljetuksen tai luovutuksen aikana. Oikeus katsoi, että Kriusovasin tehtävä oli valvoa kuljetusta ja tiedottaa asiasta eteenpäin.

Gediminas Slamas, 27, tuomittiin seitsemäksi vuodeksi ja Mindaugas Stankevicius, 29, kuudeksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen. Saku Aapeli Hyppölä, 40, sai viiden ja puolen vuoden vankeustuomion.

Suomalaisnainen vapautui syytteestä. Oikeuden mukaan hän oli ollut autossa tapahtumahetkellä, mutta ei osallistunut tekoon tai sen suunnitteluun.

Tulli on aiemmin arvioinut huumeiden katukauppa-arvoksi yli 420 000 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut