Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Metamfetamiinia kätkettiin mersuun – liettualais-suomalaisille vankeutta

Tuomiot vaihtelevat viidestä ja puolesta vuodesta kahdeksaan ja puoleen vuoteen.

Kolme liettualaismiestä ja suomalaismies on tuomittu vankeusrangaistuksiin jutussa, jossa Suomeen tuotiin yli kymmenen kiloa metamfetamiinia.

Miehet tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa törkeästä huumausainerikoksesta rangaistuksiin, jotka vaihtelevat viidestä ja puolesta vuodesta kahdeksaan ja puoleen vuoteen.

Aine kuljetettiin Suomeen mersun sisään kätkettynä. Oikeuden mukaan suomalaismies odotti liettualaismiehiä hotellin pääovella tyhjän urheilulaukun ja rahakuoren kanssa. Hotellista oli varattu huone, mutta ovikoodi ei toiminut.

Myöhemmin huumeet takavarikoitiin suomalaismiehen autosta.

Andrius Kriusovas, 36, tuomittiin kahdeksan ja puolen vuoden vankeuteen. Hän ei ollut kosketuksissa huumeisiin kuljetuksen tai luovutuksen aikana. Oikeus katsoi, että Kriusovasin tehtävä oli valvoa kuljetusta ja tiedottaa asiasta eteenpäin.

Gediminas Slamas, 27, tuomittiin seitsemäksi vuodeksi ja Mindaugas Stankevicius, 29, kuudeksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen. Saku Aapeli Hyppölä, 40, sai viiden ja puolen vuoden vankeustuomion.

Suomalaisnainen vapautui syytteestä. Oikeuden mukaan hän oli ollut autossa tapahtumahetkellä, mutta ei osallistunut tekoon tai sen suunnitteluun.

Tulli on aiemmin arvioinut huumeiden katukauppa-arvoksi yli 420 000 euroa.