Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Netistä tilattuja vääriä seteleitä liikkeellä Itä-Suomessa – kolme nuorta kuopiolaismiestä otettu kiinni

Poliisin mukaan on mahdollista, että vääriä 50 euron seteleitä on edelleen liikenteessä ja niitä saatetaan käyttää maksuvälineenä.

Turussa on liikkeellä väärennettyjä 100 euron seteleitä, kertoo poliisi. Seteleitä on tarjottu maksuvälineenä paikoissa, joissa ei ole teknisiä laitteita aitojen seteleiden tunnistamiseen.

Viime päivinä tavatut setelit ovat pienen tarkastelun jälkeen melko helposti havaittavissa väärennetyiksi, poliisi kertoo. Seteleistä puuttuvat kaikki turvamerkinnät ja lisäksi niissä on tekstiä, joka ei kuulu aitoon seteliin.

Poliisi pyytää ottamaan yhteyttä hätäkeskukseen, mikäli joku tarjoaa näitä väärennettyjä seteleitä maksuksi.

Kuopiossa otettu kiinni kolme miestä

Myös Itä-Suomessa on ollut liikkeellä vääriä seteleitä, poliisi kertoi jo aiemmin tänään. Nämä setelit ovat 50 euron näköisiä, mutta eivät varsinaisesti väärennettyjä, vaan jonkinlaisia näyterahoja.

– Ne eivät ole väärennettyjä niin, että ne olisi autotallissa painettu, vaan tässä on kyse internetistä tilatuista rahoista. Varmasti tällaiselle rahalle on käyttöä leikeissä ja peleissä, mutta maksuvälineeksi niitä ei ole tehty, kertoo rikoskomisario Tuomo Lepola Itä-Suomen poliisista.

Setelit ovat nopeasti katsottuna aidon näköisiä ja paperin laatukin on poliisin mukaan aidon oloinen. Isoin tummin kirjaimin painettu Invalid-teksti setelin molemmilla puolilla kuitenkin paljastaa setelit vääriksi.

Poliisin tietoon on tullut useita tapauksia, joissa asiakas on yrittänyt maksaa muun muassa ravintolaostoksia väärillä 50 euron seteleillä Kuopiossa.

Poliisi on ottanut kiinni kolme kuopiolaista 18–24-vuotiasta miestä, joilta on löytynyt vääriä seteleitä.

Jo alkukesästä samanlaisia seteleitä on käytetty poliisin mukaan ainakin Iisalmessa, Kiuruvedellä ja Nurmeksessa. Poliisin mukaan on mahdollista, että näitä vääriä 50 euron seteleitä on edelleen liikenteessä ja niitä saatetaan käyttää maksuvälineenä.

Poliisin mukaan teoilla aiheutetut vahingot ovat jääneet vähäisiksi.

kauttaaltaan Turun uusilla tapauksilla sekä lisätiedoilla Kuopiosta