Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

BBC: Poliisi on pidättänyt teini-ikäisen Lontoon yöllisistä happohyökkäyksistä epäiltynä

Poliisin mukaan teini-ikäinen poika liikkui samalla mopolla toisen miehen kanssa.

Poliisi on pidättänyt teini-ikäisen pojan, jonka epäillään olevan vastuussa viidestä Lontoossa viime yönä tehdystä happoiskusta. Asiasta kertoo BBC. Kaikki hyökkäykset tapahtuivat itäisessä Lontoossa 90 minuutin aikana.

Poliisin mukaan teini-ikäinen poika liikkui samalla mopolla toisen miehen kanssa. Pidätettyä epäillään vakavan ruumiinvamman tuottamuksen lisäksi ryöstöstä.

Hyökkäysten uhrit on viety sairaalaan, ja kahden vammoja on kuvailtu elämää muuttaviksi. Lontoon poliisi on sanonut odottavansa lisätietoja uhrien kunnosta.

Ensimmäinen hyökkäys tapahtui paikallista aikaa hieman ennen puolta yhtätoista torstai-iltana. Ensimmäinen uhri oli liikkeellä mopolla, kun kaksi yhden mopon kyydissä ollutta miestä pysähtyi hänen vierelleen ja heitti syövyttävää ainetta hänen kasvoilleen. Sen jälkeen kaksikko varasti uhrin mopon.

Hyökkäyksiä tapahtui tämän jälkeen parinkymmenen minuutin välein. Hyökkääjät varastivat mopon myös viimeiseltä uhrilta.

Happoiskut ovat yleistyneet Lontoossa viimeisten vuosien aikana. Kun vuonna 2015 tehtiin noin 260 iskua, vastaava luku oli viime vuonna lähes 460.