Poliisi: Helsingissä juhannuksena tapahtunutta epäiltyä murhaa edelsi riita

Epäilty tekijä ja uhri olivat tavanneet sattumalta Sörnäisissä noin tunti ennen tapahtuma-asunnolle saapumistaan.

Juhannusaattoyönä Helsingissä Aleksis Kiven kadulla tapahtunutta epäiltyä murhaa edelsi riita ja henkirikoksessa käytettiin teräasetta, poliisi kertoo. Helsingin käräjäoikeus vangitsi viime viikon torstaina 53-vuotiaan naisen epäiltynä todennäköisin syin 73-vuotiaan murhasta. Naista epäillään myös törkeästä ryöstöstä.

Epäilty tekijä ja uhri olivat tavanneet sattumalta Sörnäisissä noin tunti ennen tapahtuma-asunnolle saapumistaan. Henkirikos oli tapahtunut pian asunnolle saapumisen jälkeen. Epäillyn kertoman mukaan riita eteni nopeasti väkivallan käyttöön. Uhri oli yrittänyt puolustautua hyökkäykseltä.

Naisen epäillään myös anastaneen uhrin omaisuutta, jonka hän oli poliisin mukaan kuitenkin pian hävittänyt.

– Teon jälkeen epäilty poistui paikalta lähistöllä olevaan omaan asuntoonsa, jossa hän kertoo jatkaneensa kotielämäänsä viime maanantaihin asti, jolloin hänet otettiin kiinni, Helsingin poliisilaitoksen rikoskomisario Kirsi Kanth kertoo poliisin tiedotteessa.

Epäilty ei poliisin mukaan kuulunut uhrin lähipiiriin. He asuivat samalla asuinalueella, jossa he olivat tavanneet toisiaan satunnaisesti.

Epäilty ei ole poliisille ennalta tuttu, eikä hän ole poliisin mukaan kyennyt selvittämään varsinaista motiiviaan teoille.

Asia tullaan käsittelemään Helsingin käräjäoikeudessa syksyn aikana.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut