HS: Vain harva tekee niin kuormittavaa työtä, että voisi saada uudenlaista työuraeläkettä

Kuormittavuuden ehtojen lisäksi henkilöllä täytyy olla lääkärin toteama sairaus tai vamma.

Harva on tehnyt fyysisesti tai henkisesti kuormittavaa työtä 38:aa vuotta. Tiina Mutila

STT

Tänä vuonna hakuun tullutta työuraeläkettä ei ole haettu käytännössä ollenkaan, kertoo Helsingin Sanomat. Lehden mukaan työuraeläkkeen ehto 38 vuoden kuormittavasta työurasta on niin tiukka, että harva on oikeutettu uuteen eläkelajiin. Työuraeläkkeelle voi päästä aikaisintaan 1. helmikuuta 2018, mutta ennakkopäätöstä voi hakea jo nyt. Työeläkeyhtiöistä kerrotaan HS:lle, että varsinaisia hakemuksia ei ole tullut ollenkaan.

Tahdin arvellaan kuitenkin hieman kiihtyvän syksyllä.

Kaikki HS:n haastattelemat eläkeyhtiöt korostavat, että yksi syy vähäiselle kysynnälle ovat työuraeläkkeen tiukat ehdot. Loppujen lopuksi harva on tehnyt fyysisesti tai henkisesti kuormittavaa työtä 38:aa vuotta.

Lain mukaan työ on kuormittavaa, jos siihen sisältyy esimerkiksi korkea tapaturman riski tai väkivallan uhka, hengitys- ja verenkiertoelimistöä kuormittavia työtehtäviä sekä suurta lihasvoimaa ja lihaksia pitkäkestoisesti kuormittavia työliikkeitä.

Kuormittavuuden ehtojen lisäksi henkilöllä täytyy olla lääkärin toteama sairaus tai vamma. Mikään ammattinimike ei itsestään oikeuta työuraeläkkeeseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut