Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Vasemmistoliiton sote-tiekartta julki: valmistelu parlamentaarisena, vaalit 2019

Puolue esitteli kahdeksankohtaisen tiekarttansa soten jatkolle maanantaina.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ryöpytti pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen tapaa viedä sotea eteenpäin. Roni Rekomaa

STT

Vasemmistoliitto haluaa sote-valmistelun parlamentaariseksi ja että maakuntavaalit pidetään 2019 samaan aikaan eduskuntavaalien kanssa. Puolue esitteli kahdeksankohtaisen tiekarttansa soten jatkolle maanantaina.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ryöpytti pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen tapaa viedä sotea eteenpäin.

– Sote-uudistukseen on liittynyt ennennäkemätöntä ja häikäilemätöntä politikointia, jossa perustuslain vastaiseksi tiedettyjä esityksiä on yritetty väkisin viedä eteenpäin, Andersson sanoi.

Liiton mielestä valinnanvapausesitys on valmisteltava uudelleen ja sote-uudistusta on jatkettava maakuntahallinnon pohjalta. Maakunnilla olisi myös oltava järjestämis- ja pääasiallinen tuotantovastuu. Puolue myös vaatii hoitoonpääsyn nopeuttamista ja asiakasmaksujen kohtuullistamista.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut