Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laukaan avovankilasta karanneen sarjakuristajan syytteet hylättiin – määrättiin heti vapautettavaksi

Sarjakuristajana tunnetua Michael Penttilää syytettiin naapurin tytön kuristamisen valmistelusta.

Helsingin käräjäoikeus on hylännyt sarjakuristajana tunnetun Michael Penttilän syytteet törkeään henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Syyttäjän mukaan Penttilä olisi valmistellut 17-vuotiaan tytön kuristamista nahkahanskoilla.

Oikeuden mukaan virheellisen tunnistamisen riski on varteenotettava, koska tytöllä oli vain hetki aikaa nähdä ovisilmästä oven takana ollut henkilö. Tytön mukaan oven takana ollut mies peitti nahkahanskalla ovisilmän.

Oikeuden mukaan näyttöä ei ole myöskään siitä, että Penttilä olisi tarkkaillut tyttöä.

Oikeudessa käsiteltiin myös rakkauskirjettä, jonka Penttilä oli toimittanut. Suzy-nimellä osoitettu kirje putosi tytön postiluukusta noin pari kuukautta sen jälkeen, kun tytön oven takana oli käyty.

– Käräjäoikeus on edellä todennut, että yksin kysymyksessä olevan kirjeen perusteella ei voida luotettavasti päätellä, että Penttilällä olisi kirjeen (tytölle) toimittaessaan ollut jonkinlainen suunnitelma ja tarkoitus tehdä törkeä (tytön) henkeen tai terveyteen kohdistuva rikos.

Penttilä itse selitti kirjettä sillä, että hänen vieraillessaan verkkosivuilla ponnahdusikkunasta tuli tarjous naisseurasta. Penttilän mukaan hän oli sekoittanut tytön ponnahdusikkunan "Suzyyn", jonka kerrottiin asuvan lähistöllä.

Oikeuden mukaan Penttilä on päästettävä heti vapaaksi, ellei kiinnipitämiseen ole muuta syytä. Syyttäjä vaati Penttilälle neljän vuoden vankeusrangaistusta.

Kuristanut hengiltä useita

Vankilasta joulukuussa vapautunut Penttilä on tuomittu vuosikymmenten varrella useista henki- ja väkivaltarikoksista. Hän on muun muassa kuristanut uhreja nahkahanskoilla.

Aiemmin Penttilä on kuristanut hengiltä äitinsä, 12-vuotiaan tytön ja naistuttavansa. Lisäksi Penttilällä on tuomiot muun muassa törkeästä raiskauksesta, vapaudenriistosta ja kolmesta törkeästä pahoinpitelystä.

Oikeudessa hän on perustellut tekoja esimerkiksi sadomasokistisena seksinä.

Lainvoimaiset tuomiot Penttilällä on henkirikostuomioiden lisäksi muun muassa törkeästä raiskauksesta ja vapaudenriistosta. Käräjillä hänet on tuomittu myös kolmesta tapon yrityksestä, jotka muuttuivat hovioikeudessa törkeiksi pahoinpitelyiksi.

Vuonna 2012 hänet tuomittiin edellämainituista rikoksista. Syksyllä 2015 Penttilä karkasi Laukaan avovankilasta. Noin vuorokauden jälkeen poliisi sai hänet kiinni Vaajalan Alkosta Vaajakoskelta yleisövihjeiden ansiosta.