Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korkein oikeus joutui purkamaan tukun virheellisiä lainvoimaisia tuomioita

Kaikissa puretuissa tuomioissa oli virheenä, että tuomari oli tuominnut syytetylle rangaistuksia vanhentuneista teoista.

Korkein oikeus on joutunut purkamaan seitsemän lainvoimaiseksi aiemmin tullutta tuomiota niissä ilmenneiden virheiden takia, kertoo Savon Sanomat. Lehti kirjoittaa, että tuomioiden purkusuma on poikkeuksellinen Suomessa.

Kaikissa puretuissa tuomioissa oli virheenä, että tuomari oli tuominnut syytetylle rangaistuksia vanhentuneista teoista. Osa tuomituista oli tuomittu samalla kertaa useista vanhentuneista rikoksista.

Lehti kertoo, että selvitysten mukaan mikään annetuista tuomioista ei ollut ehtinyt aiheuttaa vahinkoa tuomituille. Kaikissa tapauksissa oli kyse asiakokonaisuuksista, joissa oli useita syytekohtia. Tuomitut oli tuomittu useista syytteistä ehdolliseen vankeuteen tai myös yhdyskuntapalveluun.

Virheelliset tuomiot tulivat ilmi oikeuskanslerin tarkastuksessa. Ne oli annettu käräjäoikeuksissa eri puolilla maata. Kaksi tuomioista oli annettu Pohjois-Savon käräjäoikeudessa ja kaksi Oulun käräjäoikeudessa. Helsingin, Tuusulan ja Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa oli kussakin annettu yksi tuomio.