Samsungilla ei ole pikkurahasta puutetta – satsaa yli 15 miljardia muistikortteihin

Rahat menevät kahden tehtaan modernisointiin ja laajentamiseen Koreassa. Uudistusten pitäisi olla valmiina vuoteen 2021 mennessä.

STT AFP

Korealainen elektroniikkajätti Samsung investoi lähivuosina yli 15 miljardia euroa muistikorttien tuotantoon. Rahat menevät kahden tehtaan modernisointiin ja laajentamiseen Koreassa. Uudistusten pitäisi olla valmiina vuoteen 2021 mennessä.

Samsung on vastikään aloittanut tuotannon valtavalla Pyeongtaekin tehtaallaan, mutta lähivuosina tehdasta laajennetaan entisestään.

Yhtiö kärvisteli viime vuoden lopulla skandaalin keskellä, kun sen lippulaivapuhelin Galaxy Note 7 jouduttiin vetämään markkinoilta palovaaran takia. Samsungin tulos notkahti viime vuoden kolmannella vuosineljänneksellä liki 30 prosenttia. Viimeisellä vuosineljänneksellä jättiyhtiön liikevoitto kuitenkin kasvoi alustavien laskelmien mukaan peräti 50 prosenttia. Loppuvuoden voittojen kasvua siivitti muistikorttien ja älypuhelinnäyttöjen hyvä myynti. Samsung myy muistikortteja myös muille elektroniikka-alan suuryrityksille, esimerkiksi Applelle.

Samsung on maailman suurin muistikorttien ja matkapuhelimien valmistaja. Samsung on joutunut kovaan kisaan älypuhelinmarkkinoilla, kun kiinalaisyhtiöt kilpailevat kiivaasti halpojen ja keskihintaisten puhelimien myynnistä. Kalliissa puhelimissa Samsung kisaa Applen iPhonea vastaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut