Kolumni: On juhannus, sulje televisio

Vedä syvään henkeä, ota naukku konjakkia ja kuuntele suomalaisen kesäillan hiljaisuutta, kirjoittaa toimittaja Tuomas Heikkilä.

Tuomas Heikkilä

Huomenna on juhannusaatto, tuo kaikkien sepalus auki hukkuvien muistopäivä, joten heitän tähän omat tv-tärppini ”jussiksi”. Tämä on mallia lyhyestä virsi kaunis: Älä avaa televisiota ollenkaan.

Ylevämpiäkin perusteita voi toki keksiä, mutta ihan ensimmäinen syy tälle on se, ettei normikanavilta tule erityisemmin mitään ”pakollista” katsottavaa. Ellei sellaiseksi lasketa ensi kesän MM-futiksen esiturnausta Confederations cupia, jonka senkin voi hyvällä syyllä pitää boikotissa, koska Venäjä.

No joo, tokihan valtaosa vaikkapa seuraamisen arvoisista sarjoista on saatavilla lähinnä erilaisista suoratoistopalveluista, varsinkin näin kesäaikaan, joten ei tuo edellä mainittu mikään juhannuksen erityisominaisuus vanhan liiton lineaarisessa televisiossa ole. Sama pätee kesäviikonloppuihin ylipäätään.

Jätä silti juhannuksena ne suoratoistopalvelutkin rauhaan. Asemoi mieluummin itsesi paikkaan, josta voit sopivan etäisyyden päästä tuijottaa juhannuskokkoa. Liekkien tanssia ja hiilloksen hiipumista.

Vedä syvään henkeä, ota naukku konjakkia ja kuuntele suomalaisen kesäillan hiljaisuutta. (Tai vaihtoehtoisesti särvi lämmennyttä keskikaljaa jääkylmässä vesisateessa ja kiroa sitä syttymätöntä kokkoa.)

Jos ja kun jonkinlainen median kuluttaminen on juhannuksenakin pakollista, suosittelen tekemään sen jo tänään Yle Puheen jo klassikoksi nousseen selostustoivekonsertin merkeissä. Jos menee ohi, niin uusinta tästä on tarjolla huomenna, aattoiltana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.