Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Vierailijakolumni: Make Hippos Great Again

"Vain taivas on rajana urbaanien puitteidemme valtakunnassa", kirjoittaa opiskelija Tuomas Kallinki.

Havainnekuva valaisee Hipposhankkeen suunnitelmia.

Tuomas Kallinki

Olen erittäin ylpeä jyväskyläläinen ammattikorkeakouluopiskelija, sillä Jyväskylä kasvaa ja kehittyy jatkuvasti.

Olette ehkä kuulleet Hippoksen alueelle rakentuvasta urbaanista hyvinvointikompleksista. Odotan innolla kyseisen projektin valmistumista, sillä Hippoksesta olisi kasvamassa pohjoismaiden monipuolisin sisäliikunnan keskus.

300 miljoonan euron investointi hankkeeseen takaisi noin 600 uutta työpaikkaa, joista opiskelijatkin tulevat olemaan kiinnostuneita.

Vuosittainen kävijämäärätavoite alueella tulisi olemaan noin viisi miljoonaa. Opiskelijat kattavat kyseisestä luvusta suuren osan, mikä tarkoittaa sitä, että suuri osa tuloista tulee opiskelijoiden kevyistä kukkaroista.

Lajikohtaiset opiskelijaedut toisivat varmasti lisää käyttäjäkuntaa useiden erilaisten lajien pariin.

Kuvittelen hetken olevani Hippos 2020-hankkeen johdossa.

Olen vaikutusvaltainen ja kunnianhimoinen liikemies, joka ajattelee yhteistä hyvää. Haluan avata ovia liikunnan, urheilun sekä hyvinvoinnin maailmaan, ja olen motivoitunut luomaan uuden, kauniin ja modernin ympäristön Keski-Suomeen.

Leikittelen ajatuksella, että hankkeen budjetti olisi hieman korkeampi. Innovatiiviset ideat ja rajattomat suunnitelmat täyttävät pääni kuin humala kirkkaana kesä-iltana. Alueelle rakentuisi yksityisten asuntojen lisäksi myös KOASin opiskelija-asuntoja kerrostalojen muodossa.

Sadat polkupyöräpaikat sekä vuokrattavat City-pyörät toisivat lisä-arvoa alueelle. Autoilijoille on tulossa useita paikkoja, miksei siis pyöräilijöille anneta samaa mahdollisuutta.

Osaamiskeskittymästä tulisi hyvin monipuolinen. Muunneltava sisäliikuntahalli, upouusi jäähalli, sporttibulevardi sekä elämyksellinen liikuntapuisto on jo suunnitelmissa mukana. Mukaan mahtuisi esimerkiksi paintball-areena ja ulkona sijaitseva uima-allas.

Myös ratsastustalli sijoitettaisiin tämän liikunnan ja urheilun keskittymän lähi-etäisyydelle. Jyväskylän Korkeakoululiikunta saisi paikallisten seuratoimijoiden lisäksi vuokratiloja omille vuoroillensa.

Muutamissa lajeissa olisi erittäin edullinen välinevuokraus. Frisbeegolf on kasvattanut suosiotaan jatkuvasti, joten telineet sijoitettaisiin kesän sesongin ajaksi Hippokselle.

Mailapelien ystäville löytyisi myös välineitä vuokralle. Hankkisin liikuntapuistoon metallisia, ruostumattomia pingispöytiä. Pöytätennis soveltuu hyvin myös ulkolajiksi.

Yksi villeimmistä ideoistani olisi ehdottomasti penkkiurheilu-kabinetti. Se ei välttämättä tukisi hankkeen ideo­logiaa, mutta olisi mielestäni oiva lisä hyvinvointikompleksiin. Tilassa olisi mahdollista katsoa esimerkiksi Suomen maajoukkueiden pelejä lajissa kuin lajissa. Valtakunnallisesti suurin ja upein kisakatsomo olisi varmasti menestys.

Mielikuvitteellisesta kompleksistani on kasvamassa valtava kokonaisuus. Miltä kuulostaisi autenttiset ja elämykselliset urheilutapahtumat live-musiikin saattelemana?

Vain taivas on rajana urbaanien puitteidemme valtakunnassa.

Ajatukseni Hippoksen alueesta ovat hieman lennokkaita sekä kunnianhimoisia, mutta mikään ei estä unelmoimasta.

Toivoisin, että projektin toteutuksen aikana myös opiskelijoiden mielipiteet merkitsisivät keskittymän sisältöä suunniteltaessa.

Alueen arvioidaan valmistuvan vuonna 2023. Hippos-hankkeen myötä Jyväskylän imago Suomen merkittävimpänä urheilukaupunkina kasvaa kuin vastasyntynyt lapsi; silmänräpäyksessä.

Jyväskylä ottaa entistä vahvemmin paikkansa maan johtavana liikuntakaupunkina.

Kutsun ilolla ja ylpeydellä Jyväskylää toiseksi kotikaupungikseni.

Kirjoittaja on Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan edustajiston varapuheenjohtaja.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut