Keskustan Kaikkonen: Hallitus halutaan pitää toimintakykyisenä

Kaikkosen mukaan esimerkiksi ministereiden salkkujako herätti kokouksessa keskustelua, mutta keskustalla ei ole sen suhteen vaatimuksia.

Anne Salomäki / STT

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen kertoo, että ryhmä on päättänyt hyväksyä pääministeri Juha Sipilän esityksen hallituksen jatkosta.

Kaikkonen sanoi STT:lle Kesärannassa, että ratkaisu oli lopulta yksimielinen. Kokonaistilanteessa nähtiin haasteita ja tilanteen todettiin olevan poikkeuksellinen, mutta ryhmän mielestä tärkeintä on pitää hallitus toimintakykyisenä.

– Katsoimme, että tämä on isänmaan kannalta paras ratkaisu näissä olosuhteissa ja turvaa talouden ja työllisyyden myönteisen kehityksen sekä sen, että kesken olevat tärkeät uudistukset voidaan viedä maaliin, Kaikkonen sanoo.

Ryhmänjohtaja kertoo, että esimerkiksi ministereiden salkkujako herätti kokouksessa keskustelua, mutta keskustalla ei ole sen suhteen vaatimuksia.

– Kokouksessa todettiin, että kokoonsa nähden ryhmä (Uusi vaihtoehto) saa aika laajan salkkukirjon, mutta tämä oltiin valmiita hyväksymään osana kokonaisratkaisua.

Seuraavaksi valmistellaan hallituksen tiedonantoa asiasta, mutta aikataulu on Kaikkosen mukaan avoin. Hän huomauttaa, että edessä on myös parlamentaarisia kysymyksiä, kuten valiokuntapaikkojen tasapainottamista, joten työtä jää "vielä lähipäiville ja ehkä viikoillekin".

– Me olemme halunneet varmistaa, että maassa on toimintakykyinen hallitus. Se tällä ratkaisulla varmistetaan, ja me olemme siihen tyytyväisiä. Tästä on hyvä katsoa eteenpäin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut