Nikkanen pettyi Turun tuuliin

Seiväskilpailu alkoi vesittyä jo ennen ensimmäistä hyppyä.

Seiväshyppääjä Minna Nikkanen vuorossa yleisurheilun IAAF World Challenge sarjan Paavo Nurmi Games kilpailuissa Turussa 13. kesäkuuta 2017. Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Pasi Rein / STT

Minna Nikkanen ja Wilma Murto olivat suunnitelleet suurin toivein Paavo Nurmen kisoja, mutta seiväskilpailu mureni pikkuhiljaa kilpailupäivän aamusta pettymykseksi. Ensimmäiseksi tunnelmaa laski sääennuste, sitten Murron jalkavamma ja lopullisesti tuuli, joka pilasi kilpailun.

Seiväshyppy päättyi Ukrainan Marina Kilipkon voittoon oloihin nähden hyvällä tuloksella 441. Saksan Annika Roloff, Nikkanen ja Saksan Regine Kramer ottivat seuraavat sijat tuloksella 426.

Kauden kärkituloksen 420 hypännyt Saga Andersson jäi viidenneksi, ja Murto joutui luovuttamaan, kun edellisiltana kipeytynyt jalkapöytä ei sietänyt juoksuaskelta.

Seiväsvalmentaja Jarno Koivunen arvioi jo ennalta, ettei tulostaso nouse korkeaksi. Nikkanen vahvisti olojen hankaluuden.

– Olen kilpaillut ja harjoitellut täällä ties kuinka monet kerrat enkä ole koskaan kokenut tässä paikassa yhtä vaihtelevaa tuulta, Nikkanen kertoi.

– Siihen päälle vielä kylmä sää ja välillä vähän sadetta.

Nikkanen kaipasi kilpailusta mahdollisimman monta hyvää hyppyä. Se ei toteutunut kauden avauksessa Innsbruckissa eikä Turussa.

– Yksi hyvä hyppy ja pääsen terveenä seuraavaan kilpailuun. Myös askelmerkki oli aika hyvin kohdallaan. Ei tästä paljon muuta jäänyt käteen.

Uusi yritys Kuortaneella

Kevät ja kauden alku ovat olleet totisesti koettelemus Suomen naishyppääjille. Kevään kynnyksellä pidetty leiri Formiassa alkoi Nikkasen silmä-, korva- ja poskiontelotulehduksella ja jatkui Murron selän nitkahduksella.

Murto menee seuraavaksi lääkärintarkastukseen, minkä jälkeen päätetään jalkavaivan hoidosta. Nikkanen kilpailee lauantaina Kuortaneella.

– Toivottavasti sää on siellä suosiollisempi. Olisin toivonut jo tähän alkuun kisoja, joissa olisi tullut enemmän hyppyjä. Alkukaudesta tärkeintä on saada vauhdinjuoksu ja hyppy vakiintumaan, Nikkanen selitti.

Nikkanen yritti olla murehtimatta Turun säätä etukäteen, koska tietää harmittelun vaikuttavan suoritukseen. Hän motivoi itseään ajatuksella, että myös arvokisoihin voi osua huonot. olot. Sen takia seiväshyppääjä tarvitsee joka kaudella hyppyrutiinia ja tuntumaa erilaisiin olosuhteisiin.

– Pistin sen takia itseni hyppäämään myös Innsbruckin kilpailussa, vaikka siellä oli jotenkin epäonnistuttu hyppypaikan asennuksessa, Nikkanen kertoi.

Keihäänheittäjät jäivät 55 metriin

Naisilla oli vaikeaa myös keihäspaikalla, etenkin suomalaisilla. Valko-Venäjän Tatsiana Haladovitsh voitti Paavo Nurmen kisojen keihäskilvan tuloksella 65,03 ennen Australian Kelsey-Lee Robertsia ja Etelä-Afrikan Sunette Viljoenia.

Kauden kotimaisen kärkituloksen Lahdessa heittänyt Oona Sormunen ei ollut mukana, ja suomalaisten parhaaksi tulokseksi jäi Jenni Kankaan 55,82. Kilpailujännityksen kanssa edelleen kamppaileva Kangas oli kilpailussa vasta kahdeksas.

Se oli ihan hyvien harjoitusheittojen jälkeen paha pettymys viime vuoden EM-finalistille.

Kankaan tapaan viime kaudella yli 60 metriin kehittynyt Heidi Nokelainen oli yhtä pahasti alamaissa. Hänen parhaaksi tulokseksi jäi 55,78 metrin kaari.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.