Pikapääkirjoitus: Hallituksen ei tarvitse pyytää eroa, Soini jatkanee ulkoministerinä

Uusi vaihtoehto voi olla vennamolaisen ja soinilaisen linjan jatkaja myös puolueena, Keskisuomalaisen pikapääkirjoitus povaa.

Perussuomalaisten kansanedustaja ja entinen puheenjohtaja Timo Soini saapuu eduskuntaan perussuomalaisten eduskuntaryhmän kokouksen aikaan eduskunnassa Helsingissä tiistaina. Emmi Korhonen / Lehtikuva

Teemu Rauhala

Juha Sipilän (kesk.) ja Petteri Orpon (kok) hallituksen ei välttämättä tarvitsekaan pyytää eroa, arvioi Keskisuomalaisenpikapääkirjoitus.

Yli puolet perussuomalaisten kansanedustajista, mukaan lukien kaikki puolueen ministerit ja Timo Soini, ilmoittivat tiistaina perustavansa uuden eduskuntaryhmän nimeltään Uusi vaihtoehto.

– Hallituksen takana on 106 kansanedustajaa. On myös mahdollista, että hallitus jatkaa kristillisten ja RKP:n kanssa neuvotteluja mukaantulosta hallitukseen. Ratkaisu tarkoittaa, että Soini jatkaa ulkoministerinä ja Sipilä pääministerinä, pikapääkirjoituksessa todetaan.

Pikapääkirjoituksen mukaan Uusi vaihtoehto voi olla vennamolaisen ja soinilaisen linjan jatkaja myös puolueena.

– Todennäköisesti tulevissa vaaleissa SMP-perusuomalaisten linjan kannatus tulee olemaan suurempaa kuin yhden asian liikkeen halla-aholaisten, pikapääkirjoitus povaa.

Lue koko kirjoitus tästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.