Halla-aho antaisi puoluevaltuuston päättää presidentinvaaleihin osallistumisesta

Jussi Halla-aho sanoo, ettei ole täysin presidentinvaaleihin osallistumista vastaan, mutta ei pidä sitä myöskään välttämättömänä.

Jussi Halla-ahon mukaan puoluevaltuusto voisi myös nimittää perussuomalaisten ehdokkaan, jos sellainen halutaan asettaa. Tiina Mutila

Heta Hassinen / STT

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho haluaisi valtuuttaa puoluevaltuuston päättämään puolueen osallistumisesta ensi vuoden presidentinvaaleihin. Halla-ahon mukaan puoluevaltuusto voisi myös nimittää perussuomalaisten ehdokkaan, jos sellainen halutaan asettaa.

Puoluekokouksessa puhunut Halla-aho sanoo, ettei ole täysin presidentinvaaleihin osallistumista vastaan, mutta ei pidä sitä myöskään välttämättömänä.

– Itsestään selviä ehdokkaita ei ole, Halla-aho sanoo.

Halla-ahon mukaan perussuomalaisten ehdokkaan pitäisi olla selkeästi omassa lokerossaan ja muutakin kuin "köyhän miehen (Sauli) Niinistö". Puheenjohtaja sanoo, että kulttuuri-, urheilu- ja eurooppaministeri Sampo Terho on ilmoittanut, että olisi ollut käytettävissä toisenlaisessa tilanteessa. Halla-ahon mukaan muista kiinnostuneista ei ole tietoa.

Terho kävi omalla puheenvuorollaan kannattamassa Halla-ahon ehdotusta presidenttipäätöksen lykkäämisestä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut