Timo Soini sanoo jatkavansa ulkoministerinä normaalisti

Puolueen uusi puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoi eilen pitävänsä luontevana, että Soini luopuisi ministerinsalkustaan.

Puoluekokouksesta poistunut ulkoministeri Timo Soini kertoi suuntaavansa presidentti Sauli Niinistön isännöimiin Kultaranta-keskusteluihin. Jussi Nukari / Lehtikuva

Mikko Isotalo / STT

Timo Soini (ps.) sanoo jatkavansa ulkoministerinä normaalisti ja suuntaavansa tänään Kultaranta-keskusteluihin.

Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoi eilen pitävänsä luontevana, että ulkoministeri Soini luopuisi ministerinsalkustaan. Halla-ahon mukaan puoluekokouksen valitseman linjan pitää näkyä puolueen ministeriryhmässä.

Soini puhui aamupäivällä puoluekokouksen ministeriryhmän kyselytunnilla. Soinilta ja muilta ministereiltä ei juuri kysytty puolueen tai sen hallitustaipaleen jatkosta, vaan jäsenten kysymykset koskivat esimerkiksi ulkopolitiikkaa, EU:n kustannuksia ja tuulivoiman mahdollisesti aiheuttamia terveyshaittoja.

Perussuomalaisten on määrä tänään päättää presidenttiehdokkaan asettamisesta. Puolueen sisällä osa kannattaa oman ehdokkaan asettamista, mutta osan mielestä presidentti Sauli Niinistöä vastaan ei kannata lähteä kilpailemaan. Jos presidenttiehdokasta ei valita tänään, valinta siirtyy puoluevaltuustolle.

Halla-aho sanoi lauantaina, että ei pysty ottamaan jyrkkää kantaa presidenttikysymykseen. Hänen mukaansa puolue voi asettua tukemaan myös Niinistön uudelleenvalintaa. Halla-aho sanoi, että ei aio itse olla ehdolla. Puheenjohtajavaalin lauantaina hävinnyt Sampo Terho ei halunnut sunnuntaina kertoa, onko hän käytettävissä presidenttiehdokkaaksi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut