Puoluekokous jatkuu: Halla-aho valottaa linjauksiaan, presidenttiehdokkaasta päätetään

Puheenjohtajaksi valitun Jussi Halla-ahon linjapuhe kuullaan kokouksen päätteeksi sunnuntaina Jyväskylässä.

Jussi Halla-aho valittiin puolueen johtoon Timo Soinin tilalle lauantaina selvin luvuin jo ensimmäisellä kierroksella. Jussi Nukari / Lehtikuva

STT

Perussuomalaisten puoluekokous jatkuu Jyväskylässä. Puolueen uudesta suunnasta odotetaan lisätietoa, kun eilen puheenjohtajaksi valittu europarlamentaarikko Jussi Halla-aho pitää linjapuheensa kokouksen päätteeksi. Halla-aho valittiin eilen puolueen johtoon Timo Soinin tilalle selvin luvuin jo ensimmäisellä kierroksella.

Perussuomalaisten on myös määrä keskustella osallistumisesta ensi vuonna käytäviin presidentinvaaleihin ja puolueen presidenttiehdokkaasta.

Puheenjohtajakisan Halla-aholle hävinnyt kulttuuri-, urheilu- ja eurooppaministeri Sampo Terho on aiemmin sanonut, että hän on käytettävissä ehdokkaaksi, tuli sitten valituksi puheenjohtajaksi tai ei.

Eilen julkaistun Lännen Median kyselyn mukaan perussuomalaisten vaikuttajista alle puolet on sitä mieltä, että puolue tarvitsee oman presidenttiehdokkaan. Näin ajattelee 49 prosenttia kyselyyn vastanneista, kun 33 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että perussuomalaisten pitäisi liittyä Sauli Niinistön valintaa tukevaan kansalaisliikkeeseen.

 

Puolueen johto rytinällä uusiksi

 

Puolueen johdosta väistynyt Soini puhuu tänään kokouksen ministeriryhmän kyselytunnilla. Soinin kanssa kysymyksiin vastaavat muun muassa Terho ja puolustusministeri Jussi Niinistö, joka hävisi eilen ensimmäisen varapuheenjohtajan paikan kansanedustaja Laura Huhtasaarelle.

Puolueen johto vaihtui lauantaina rytinällä, sillä Halla-ahon ja Huhtasaaren lisäksi johtoon nousivat toiseksi varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Teuvo Hakkarainen ja kolmanneksi varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Juho Eerola.

Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo on perussuomalaisten vanhoista kärkinimistä ainoa, joka sai lauantain puoluekokousäänestyksissä jatkomandaatin tehtäväänsä.

 

Hallituskumppanit keskustelevat maanantaina

 

Hallituskumppanit keskusta ja kokoomus ovat ilmaisseet, että hallitusyhteistyön jatkoa pitää pohtia vakavasti perussuomalaisten muutoksen vuoksi.

Pääministeri Juha Sipilä on kutsunut hallituskumppanit keskustelemaan hallitusyhteistyön jatkosta ja uuden puheenjohtajan ajatuksista maanantaina aamulla kello 10. Halla-aho ja Sipilä keskustelivat jo lauantaina puhelimessa.

– Halla-aho on demokraattisesti valittu suomalaisen puolueen puheenjohtajaksi. Käymme normaalissa järjestyksessä keskustelut, niin kuin puheenjohtajavaihdoksen yhteydessä käydään, Sipilä sanoi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut