Maahanmuuttokriittinen Huhtasaari perussuomalaisten 1. varapuheenjohtajaksi

Laura Huhtasaari on tunnettu vastavalitun puheenjohtajan Jussi Halla-ahon linjan tukijana.

Laura Huhtasaari on perussuomalaisten ensimmäinen varapuheenjohtaja. Jussi Nukari / Lehtikuva

STT

Perussuomalaisten puoluekokous on valinnut puolueen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Laura Huhtasaaren. Huhtasaari voitti varapuheenjohtajavaalin suoraan ensimmäisellä kierroksella. Huhtasaari sai 781 ääntä, kun esimerkiksi jatkokautta tavoitellut Jussi Niinistö sai 450 ääntä.

Huhtasaari on tunnettu vastavalitun puheenjohtajan Jussi Halla-ahon linjan tukijana. Huhtasaari korosti ennen valintaa pitämässään puheessa EU- ja maahanmuuttokriittisyyttä.

– Eurostoliitto muistuttaa yhä enemmän Neuvostoliittoa, siksi Suomen EU-ero on minulle strateginen tavoite, Huhtasaari sanoi.

Huhtasaaren mielestä "isänmaan etu vaatii joskus tiukkoja linjoja myös maahanmuuton suhteen". Hän sanoi, että jos ollaan tiukkoja, voidaan kuitenkin tehdä pehmeitä valintoja toisissa asioissa.

– Vaatii poliittista viisautta tietää, milloin olla tiukka ja milloin pehmeä.

– Haluan taata suomalaisille turvallisen ja oikeudenmukaisen yhteiskunnan, jossa pienetkin lapset voivat kulkea turvallisesti yksin koulutietään.

Huhtasaari lupasi, että jos hänet valitaan varapuheenjohtajaksi, hän käy jokaisessa piirissä. Huhtasaari sai puheestaan raikuvat aplodit.

Perussuomalaisten varapuheenjohtajien vaali jatkuu 2. varapuheenjohtajan valinnalla. Ehdolla on myös keskisuomalainen kansanedustaja Teuvo Hakkarainen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut