Halla-aho: Näyttää, että etenkin kokoomus on valmis repimään hallitusohjelman

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi aiemmin tänään, että Halla-ahon johdolla hallitusohjelmaan sitoutuminen ei riitä.

Jussi Halla-aho valittiin lauantaina selvällä äänierolla perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Jussi Nukari / Lehtikuva

STT

Etenkin kokoomus on valmis repimään hallitusohjelman ja aloittamaan uudet hallitusneuvottelut kristillisdemokraattien ja RKP:n kanssa, perussuomalaisten puheenjohtajaksi valittu Jussi Halla-aho sanoo.

– Samalla he ovat totaalisen haluttomia neuvottelemaan hallitusohjelmaa piiruakaan mihinkään suuntaan perussuomalaisten kanssa, vaikka hintana olisi hallituksen kaatuminen, Halla-aho sanoo.

Halla-ahon mukaan perussuomalaisille kelpaa nykyinen hallitusohjelma, kunhan puolueelle tärkeitä kirjauksia toteutetaan.

– Meille kelpaa hallitusohjelma ja muut yhdessä sovitut toimenpideohjelmat, ennen kaikkea turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma, edellyttäen että hallituskumppanitkin pitävät niistä kiinni. Näin ei ole kaikilta osin tällä hetkellä tehty, Halla-aho sanoo.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi aiemmin tänään, että Halla-ahon johdolla hallitusohjelmaan sitoutuminen ei riitä. Orpon mukaan kyse on myös periaatteista.

Soinin väistymistä odotetaan

Halla-aho sanoo pitävänsä luontevana, että ulkoministeri Timo Soini luopuisi ministerinsalkustaan.

– Normaalissa tilanteessa minä perisin väistyvän puheenjohtajan ministerinsalkun. En omista syistäni halua sitä tehdä, mutta logiikka ohjaa siihen, että mielestäni minulla on aika painavaa sanottavaa siihen kuka tehtävään nimitetään, Halla-aho sanoo.

Halla-ahon mukaan puoluekokousväki halusi ottaa kantaa puolueen imagoon ja linjaan. Puolueen varapuheenjohtajiksi valittiin Laura Huhtasaari, Teuvo Hakkarainen ja Juho Eerola, jotka ovat Halla-ahon kannattajia.

– On selvää, että linjan tulee näkyä keskeisten valtakeskittymien puitteissa, kuten ministeriryhmässä ja puoluehallituksessa, Halla-aho sanoo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut