Kokoomusnuorten puheenjohtaja: Kokoomus ja Halla-aho eivät mahdu samaan hallitukseen

Oppositiopuolueiden nuorisojärjestöistä Vasemmistonuoret katsoo, ettei hallituksella ole edellytyksiä jatkaa perussuomalaisten puheenjohtajavaihdoksen jälkeen.

Jussi Halla-aho valittiin suoraan ensimmäisellä kierroksella Perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Mikko Vähäniitty / Lehtikuva

STT

Perussuomalaisten hallituskumppanien nuorisojärjestöt suhtautuivat nihkeästi Jussi Halla-ahon valintaan puoleen puheenjohtajaksi. Kokoomusnuorten puheenjohtaja sanoi suoraan, ettei kokoomus hänen mielestään voi istua samassa hallituksessa Halla-ahon johtaman perussuomalaisten kanssa.

Myös Suomen Keskustanuorten puheenjohtaja painotti, että pääministeripuolue keskustan on oltava valppaana sopiessaan hallitusyhteistyön jatkosta.

Kokoomusnuorten puheenjohtajan Daniel Sazonovin mukaan perussuomalaiset on nyt jyrkän maahanmuuttovastainen ja avoimen EU- ja globalisaatiokriittinen puolue.

– Halla-ahon johtamana puolue vertautuu Euroopan muihin rasistisiin puolueisiin, joiden kanssa vastuulliset eurooppalaiset puolueet ovat pidättäytyneet tekemästä hallitusyhteistyötä, Sazonov sanoi tiedotteessa.

– Kokoomus ja Halla-ahon johtamat perussuomalaiset eivät mahdu samaan hallitukseen, hän katsoo.

Suomen Keskustanuorten puheenjohtaaja Hilkka Kemppi ja Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja Arttu Karila totesivat yhteistiedotteessaan, että keskustalla on vastuu toimia tinkimättömänä ihmisoikeuksien puolestapuhujana.

– Poikkeuksellisen vaikea hallitustaival on jo nyt vaatinut keskustaa joustamaan omista periaatteistaan esimerkiksi maahanmuuttopolitiikassa, koulutuspolitiikassa ja talouspolitiikassa. Alkuviikosta käytävissä minihallitusneuvotteluissa keskustalaisten arvojen on oltava paalutettuina Kesärannan peruskallioon, Kemppi ja Karila linjasivat.

Oppositiopuolueiden nuorisojärjestöistä Vasemmistonuoret katsoo, ettei hallituksella ole edellytyksiä jatkaa perussuomalaisten puheenjohtajavaihdoksen jälkeen. Järjestön mukaan Halla-ahon valinnan jälkeen hallitukselta on tiedossa rasismin tukemaa leikkauspolitiikkaa.

Vihreät nuoret vaativat pääministeri Juha Sipilää hajottamaan hallituksen saman tien. Järjestön mielestä kansanryhmää vastaan kiihottamisesta tuomitun puheenjohtajan johdolla perussuomalaiset ei pysty sitoutumaan hallitusohjelmaan tavoitteisiin edistää suvaitsevaista ja ihmisarvoa kunnioittavaa kansallista keskustelukulttuuria.

– Me vaadimme kokoomukselta ja keskustalta selkärankaa, sekä selkeää irtisanoutumista Halla-ahon perussuomalaisten avoimen rasistisesta ja epäinhimillisestä hallituskumppanuudesta, Vihreiden nuorten puheenjohtaja Iiris Suomela sanoi tiedotteessa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut