Huhtasaari: Meistä tulee Halla-ahon kanssa hyvä kaksikko

Jussi Niinistö tulkitsee perussuomalaisten halunneen selkeää muutosta vanhaan puoluejohtoon.

Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja 1. varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari. Jussi Nukari / Lehtikuva

SUSANNA JÄÄSKELÄINEN / STT

Perussuomalaisten ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittu Laura Huhtasaari sanoo, että hänen ja Jussi Halla-ahon nousu puolueen johtoon oli modernin kansallismielisen liikkeen ja isänmaallisten ihmisten läpimeno.

– Meistä tulee hyvä kaksikko, olemme isänmaan asialla. Jussilla ja minulla on samanlainen ajatus siitä, että mikään puolue tai henkilö ei ole itsetarkoitus, vaan me ollaan väline ja ajetaan Suomen etua.

Huhtasaari ei usko, että osa porukasta putoaisi kelkasta muutoksen myötä.

– Kyllähän koko Suomen kansakin on aina ollut yhtenäinen, vaikka mielipiteet voivat olla etäällä, niin yhdessä mennään eteenpäin.

Puolustusministeri Jussi Niinistö haki jatkoa ensimmäisenä varapuheenjohtajana, mutta valituksi tuli Huhtasaari. Niinistö katsoo, että puoluekokouksen enemmistö halusi selvästi muutosta.

– Tulkitsen niin, että ne henkilöt jotka äänestivät Jussi Halla-ahoa, äänestivät myös Laura Huhtasaarta, eli kyllä tässä selkeää muutosta vanhaan puoluejohtoon haluttiin.

Niinistön mielestä muutoksen ytimessä on syksystä 2015 alkaen tullut suuri turvapaikanhakijoiden määrä.

– Suurin osa oli sellaisia, jotka eivät läpäise turvapaikanhakijoiden kriteeriä. Tämän meidän jäsenet kokivat epäoikeudenmukaiseksi tilanteeksi, mitä se olikin. Ja se että perussuomalaiset oli hallituksessa, kyllä tämä on heijastuma, jälkijäristyksiä siitä, Niinistö analysoi.

Jussi Niinistö ei ole huolissaan omasta ministerinpaikastaan. Hän toteaa, että loppujen lopuksi päätös on uudella puheenjohtajalla.

– Olen saanut kaksi vuotta olla, ja mielestäni olen tehnyt hyvää työtä. Toki toivoisin, että jotkut aloittamani asiat voisin saattaa maaliin, kuten esimerkiksi puolustusselonteon jalkauttaminen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut