Pikapääkirjoitus: Hallituksen on syytä jatkaa vaikka mieli toista tekisi

Timo Soinin seuraajaksi valittu Jussi Halla-aho on kovan linjan maahanmuuttokriitikko ja oikeistopopulisti.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo (vas.) ja Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä (oik.) saavat jatkossa seurakseen hallitustyöskentelyyn Timo Soinin sijasta Jussi Halla-ahon. Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Pääkirjoitustoimitus

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) elävät vaikeita tunteja, sillä keskustassa ja kokoomuksessa moni vaatii hallitusyhteistyö n lopettamista perussuomalaisten kanssa. Sipilän ja Orpon pitäisi viimeistään ensi viikolla päättää, jatkaako hallitus perussuomalaisten puheenjohtajavaihdoksesta huolimatta.

Orpo sanoi jo Verkkouutisissa, että ei riitä, että perussuomalaiset sitoutuvat hallitusohjelmaan. Kyse on myös periaatteista. Timo Soinin seuraajaksi valittu Jussi Halla-aho on kovan linjan maahanmuuttokriitikko ja oikeistopopulisti.

Perussuomalaiset muuttuvat nyt unohdetun kansan kansallismielisestä konservatiivipuolueesta oikeistopopulistiseksi maahanmuuttovastaiseksi puolueeksi. Radikalisoituminen on riski demokratialle. Siksi Halla-ahon perussuomalaiset on syytä pitää hallituksessa vaalikauden loppuun saakka.

Jos maa joutuisi hallituksen kaatumisen takia nyt vaaleihin, tilanne voisi kaksinapaistua maahanmuuttokriittisten perussuomalaisten ja maahanmuuttomyönteisten vihreiden otteluksi. Halla-aholla voisi nyt olla äänestäjien parissa uutuudenviehätystä.

Kisassa häviäjinä olisivat kaikki perinteiset puolueet. Halla-ahon tenho on siis syytä sulattaa hallitusvastuussa. Halla-aho sanoi ennen ja jälkeen valintansa, että puolue on sitoutunut hallitusohjelmaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut