Oppositiopoliitikot povaavat hallituksen kaatumista Twitterissä

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonin mukaan perussuomalaisista tulee selkeämmin rasismilla ratsastava puolue.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson tviittasi, että että uusille vaaleille on tilausta. Roni Rekomaa

STT

Europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon valinta perussuomalaisten puheenjohtajaksi sai sosiaalisessa mediassa kommentoineet opposition kansanedustajat uskomaan uusiin vaaleihin.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson tviittasi, että uusille vaaleille on tilausta, sillä perussuomalaisista tulee selkeämmin rasismilla ratsastava puolue. Syyttävä sormi osoittaa kohti väistynyttä puheenjohtaja Timo Soinia, joka Anderssonin mukaan antoi halla-aholaisille tilaa puolueessa saadakseen ääniä.

Nyt Andersson penää vastuuta muilta hallituspuolueilta.

– Nyt punnitaan keskustan ja kokoomuksen todelliset arvot. Jatkavatko hallituksessa Halla-ahon johtaman PS:n kanssa vai tuleeko uudet vaalit, Andersson kirjoittaa Twitterissä.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö toistaa Facebook-päivityksessään näkemyksen siitä, että Halla-ahon valinta on testi hallitukselle. Niinistön mukaan Halla-ahon linja on ihmisiä jakava, Suomen kansainvälistä asemaa sulkeva ja vähemmistöjen asemaa heikentävä.

– Halla-ahon linjaa ajavan puolueen hyväksyminen hallitusvastuuseen olisi selän kääntämistä kaikelle sille, mikä on Suomelle hyvinvointivaltiona ja tasa-arvoisena maana arvokasta, Niinistö kirjoittaa.

"Puheista inhimillisyys kaukana"

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne toteaa niin ikään Facebookissa, että puolue kuuntelee Halla-ahon huomisen linjapuheen hyvin tarkkaan. Rinteen mukaan Halla-ahon puheet ja kirjoitukset ovat vaikuttaneet siltä, että perussuomalaiset ovat käpertymässä EU:n ja maahanmuuton vastustamisen ympärille.

– Timo Soini korosti viimeisessä puheessaan ihmisarvon jakamattomuutta, ihmisten välistä tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia, inhimillisyyttä. Jussi Halla-aho puheillaan ja kirjoituksillaan on – verrattuna Soiniin – tähän asti edustanut lähes päinvastaista arvomaailmaa. Näistä puheista ja kirjoituksista on inhimillisyys kaukana, Rinne kirjoittaa.

Myös Rinteen puoluetoveri Eero Heinäluoma kommentoi pian Halla-ahon valinnan jälkeen, että hallituksen lähtölaskenta on alkanut.

Ilonkiljahduksia ei kuultu Twitterissä myöskään keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajalta Antti Kaikkoselta, joka totesi viisaimmaksi nukkua yön yli, ehkä kahdenkin.

Puheenjohtajataistelussa Halla-ahon haastanut Sampo Terho sen sijaan onnitteli ensimmäisellä kierroksella vaalit voittanutta kilpakumppaniaan.

– Puheenjohtajakisa on ohi, onnittelut Jussille! Nyt yhdessä eteenpäin! Terho kirjoitti Twitterissä.

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson onnitteli hänkin Halla-ahoa puheenjohtajuudesta.

Soinismit lentelivät Halla-ahon valinnan jälkeen

Halla-ahon äänivyöry otettiin vastaan Twitterissä väistyneen puheenjohtajan Timo Soinin värikästä retoriikkaa viljellen. Halla-aho sai 949 ääntä äänestyksessä hyväksytyistä 1690 äänestä ja tuli valituksi puolueen puheenjohtajaksi ensimmäisellä kierroksella.

– Hillotolppa tuli, perintö meni. (Esim. Timo Soini saa vapaasti lainata plokissaan), toimittaja Johannes Kotkavirta kommentoi pian äänestystuloksen jälkeen.

– Vanhat sanonnat käyttökelpoisia. Tuli iso jytky, kommentoi puolestaan toimittaja Salla Vuorikoski tulosta.

Myös Halla-ahon itsensä puheesta irtosi lentäviä lauseita sosiaaliseen mediaan. Useampi Twitterissä kommentoinut yhtyi Halla-ahon sanattomuuteen.

– "Olen sanaton". Jussi tiivisti monien tunnot hyvin, Ylen uutisankkuri Piia Pasanen tiivisti.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut