Jussi Halla-aho profiloitunut jyrkillä maahanmuuttopuheillaan

Vuonna 2014 Halla-aho jätti Suomen eduskunnan noustuaan europarlamenttiin 80 000 äänellä.

Halla-aho on filosofian tohtori ja muinaiskirkkoslaavin tuntija. Hänellä on viisi lasta, joista neljä nykyisen vaimonsa kanssa. Jussi Nukari / Lehtikuva

STT

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (ps.), 46, tunnetaan jyrkkänä maahanmuuttokriitikkona ja niin sanotun nuivan vaalimanifestin allekirjoittajana.

Vuoden 2011 vaalien edellä julkaistussa nuivassa manifestissa vaadittiin muun muassa Suomen maahanmuuttopolitiikan merkittävää kiristämistä ja valtion budjetista maksettavan kehitysavun lakkauttamista.

Halla-aho valittiin huhtikuussa 2011 eduskuntaan Helsingin vaalipiiristä suurella, noin 15 000:n äänipotilla. Halla-aho itse arvioi tuolloin, että ihmiset äänestivät häntä juuri maahanmuutto- ja eurokriittisyyden takia.

Kesäkuussa 2012 Halla-aho tuomittiin sakkoihin korkeimmassa oikeudessa uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Korkeimman oikeuden mukaan Halla-ahon blogikirjoitus kesällä 2008 sisälsi islaminuskoista herjaavia ja häpäiseviä väitteitä.

Vuonna 2014 Halla-aho jätti Suomen eduskunnan noustuaan europarlamenttiin 80 000 äänellä.

Halla-aho ei ollut ehdolla kevään 2015 eduskuntavaaleissa. Päätöstään hän perusteli muun muassa sillä, että koki olevansa tarpeellisempi Brysselissä.

Viime aikoina julkisuudessa on pohdittu, miten Halla-ahon puheenjohtajuus perussuomalaissa vaikuttaisi keskustan ja kokoomuksen kanssa tehtävän hallitusyhteistyön tulevaisuuteen.

Pari viikkoa sitten Halla-aho esitti Facebookissa kritiikkiä pääministeri Juha Sipilälle (kesk.) ja valtiovarainministeri Petteri Orpolle (kok.) näiden aiemmista toimista maahanmuutto- ja turvapaikka-asioihin liittyen.

Halla-aho on filosofian tohtori ja muinaiskirkkoslaavin tuntija. Hänellä on viisi lasta, joista neljä nykyisen vaimonsa kanssa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut