Toimi Kankaanniemeä yritettiin ehdottaa puheenjohtajakisaan

Puheenvuorot on pidetty ja perussuomalaisten puheenjohtajaäänestys on käynnissä.

Ennen puheenvuoroja kullekin ehdokkaalle pidettiin kannatuspuheenvuorot. Niiden lisäksi puheenjohtajakisaan yritettiin ehdottaa mukaan myös väistyvää puheenjohtajaa Timo Soinia sekä eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Toimi Kankaanniemeä.

Heta Hassinen, Liisa Kujala, Mimma Lehtovaara / STT

Perussuomalaiset äänestävät parhaillaan puheenjohtajasta puoluekokouksessaan Jyväskylässä. Paikalla olevan STT:n toimittajan mukaan tunnelma kokouspaikalla on maltillinen.

Ennen äänestyksen alkamista jokainen puheenjohtajaehdokas piti oman puheenvuoronsa. Ennen puheenvuoroja kullekin ehdokkaalle pidettiin kannatuspuheenvuorot. Niiden lisäksi puheenjohtajakisaan yritettiin ehdottaa mukaan myös väistyvää puheenjohtajaa Timo Soinia sekä eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Toimi Kankaanniemeä, joista kumpikaan ei ollut käytettävissä kisaan.

– Mainittu henkilö ei ole käytettävissä. Olen kysynyt, Kankaanniemi sanoi keskeyttäessään puheenvuoron, jossa häntä itseään ehdotettiin.

Toinen puheenjohtajakisan ennakkosuosikeista, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho sai heti alkuun suuret suosionosoitukset, kun hän astui pitämään ehdokaspuhettaan.

Halla-aho kuvaili puheenjohtajavalinnan olevan kypsyyskoe perussuomalaisille. Hän myös sanoi, että perussuomalaisten on oltava yleispuolue, mutta pidettävä itselleen tärkeitä teemoja esillä.

Puheessaan Halla-aho lainasi Albert Einsteinin lausahdusta: "Hulluutta on tehdä asiat samalla tavalla ja toivoa, että lopputulos olisi erilainen".

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho sanoi haluavansa nostaa puolueen Suomen suurimmaksi. Terho korosti puheessaan, että perussuomalaiset ei voi käyttäytyä kuin ikuinen oppositiopuolue, vaan puolueen on kannettava vastuu päätöksistä ja huolehdittava omien tavoitteiden toteutumisesta hallituksessa. Kokousyleisö keskeytti Terhon puheen useaan kertaan taputuksin.

Muutosta kaivataan

Ehdokkaista myös kansanedustaja Leena Meri korosti, että puolue tarvitsee muutosta.

– Muutostarve kohdistuu erityisesti meidän keskinäiseen yhteistyöhömme, jota meidän pitää parantaa. Riitelyn on loputtava, Meri sanoi.

Kansanedustaja Veera Ruoho muistutti työn tärkeydestä ja siitä, että sanoja ei pidä syödä. Harjavallan Perussuomalaisten puheenjohtaja Riku Nevanpää korosti omassa puheenvuorossaan puheenjohtajavalinnan tärkeyttä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut