Soini jäähyväispuheessaan: Puheenjohtajuus on ollut minun, Timon kasvutarina

Soini puhui paljon tunteistaan ja kertoi ajatelleensa perussuomalaisia joka päivä kahdenkymmenen vuoden mittaisella puheenjohtajuuskaudellaan.

Timo Soini kiitti myös puheessaan lämpimästi ja ääni värähtäen myös puolisoaan Tiinaa. Tiina Hautamäki

Mikko Isotalo / STT

Perussuomalaisten väistyvä puheenjohtaja Timo Soini kertoi jäähyväispuheensa aluksi kertovansa tunteistaan. Hän sanoi puheenjohtajuutensa olleen oma kasvutarinansa, jonka sivussa puolue on kasvanut. Hän sanoi, että kaikki puolueen ihmiset ovat kasvun varmistaneet.

Soini sanoi puheensa politiikasta olevan tunteista kumpuavaa ajattelua, joka on ihmisten puolella eikä ketään vastaan. Soini sanoi, että hänen tunteisiinsa on vaikuttanut SMP:n johtaja Veikko Vennamo, joka vaikutti tunteiden jälkeen Soinin ajatteluun. Soini siteerasi Vennamon kertomusta Rooman vallan ajalta. Sen mukaan Rooman vallan aikana keisari Nero toivoi, että kansalla olisi vain yksi pää, jotta hän voisi katkaista sen yhdellä miekan sivalluksella.

– Ihmisten eriarvoisuus oli vielä silloin niin suuri, että osa ihmisistä luettiin eläinkuntaan kuuluviksi orjiksi. Verinen ihmiskunnan kehityksen ja taistelun tie on kulkenut kohti ihmisarvon tunnustamista ja tasa-arvoisuutta, Soini siteerasi Vennamoa.

Soinin mukaan kehityksen taustalla on ollut kristinusko ja lähimmäisenrakkaus. Soini sanoi, että Vennamon ajattelun pohjalla oli se, että jokainen ihminen ja elämä on arvokas.

– Nyt minusta tuntuu, että matka oli vaivan arvoinen, hän sanoi taputtavalle kokousväelle.

Soini liikuttui selvästi kiittäessään vaimoaan Tiinaa tuesta.

– Tiina, sinua ilman en olisi tässä kertomassa tätä kasvutarinaa. Kiitos, että tarina tuli todeksi, Soini sanoi ääni hieman murtuen.

Puheensa lopuksi Soinille annettiin pitkät kunnianosoitukset seisoen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.