Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Vieläkö Nokian nimi myy puhelimia?

Uudet Android-Nokiat tulevat Suomen markkinoille ensi viikosta

Myyntiin tulevat Nokiat toimivat Android-käyttöjärjestelmällä ja niiden valmistaja on HMD Global. Emmi Korhonen

Nina Törnudd / STT

Suomen kännykkäkaupoissa testataan ensi maanantaista lähtien, miten Nokian merkki vetoaa ostajiin tänä päivänä. Myyntiin tulevat Nokiat toimivat Android-käyttöjärjestelmällä ja niiden valmistaja on HMD Global, jolle Nokia on lisensoinut nimensä puhelinvalmistusta varten. Suomi on ensimmäinen maa, jossa kaikki uudet Nokiat tulevat myyntiin.

Uusien älypuhelinten markkinointitäkynä on "puhdas" Android-versio, jolloin käyttäjä määrittelee itse, mitä sovelluksia hän haluaa. Androidien käyttö on monesti koettu hankalaksi, koska valmistajat ovat ladanneet laitteisiin ylimääräisiä härpäkkeitä. Android-Nokioissa niitä ei ole.

– Puhdas Android varmistaa, että puhelimissa on Googlen uusin käyttöjärjestelmä ja turvapäivitykset, korosti HMD Globalin toimitusjohtaja Arto Nummela.

Uusien Android-puhelinten kohderyhmä ovat erityisesti nuoret aikuiset, kertoi markkinointijohtaja Pekka Rantala. Tämä siitäkin huolimatta, että nuoret eivät ole ehtineet kokea Nokian menestyksen aikoja. Nimi tunnistetaan silti.

– Nokia on brändi, jonka myös seuraavat sukupolvet oppivat tuntemaan, Rantala sanoi.

Markkinointi suunnataan nuorille aikuisille

Puhelinmalleja tulee myyntiin kolme, Nokia 3, 5 ja 6. Näytöt ovat kooltaan 5 ja 5,2 sekä 5,5 -tuumaisia, ja puhelinten hintaluokka on 150–250 euroa. Kalleimmassa mallissa on 16 megapikselin takakamera, halvimmassa kahdeksan. Kolmosmallia aletaan myydä ensi viikolla, kahta muuta juhannusviikolla.

Älypuhelinten lisäksi HMD valmistaa myös peruspuhelimia, kuten uudisversiota kestävyydestään tunnetusta klassikkomalli 3310:stä. Uusioversio on innostanut moniin kokeiluihin.

– Belgiassa 3310-puhelin teipattiin kiinni rugbypalloon. Matsin jälkeen puhelin toimi edelleen, Rantala kehui.

Nykyään verkkoihin keskittyvä Nokia oli aikanaan maailman suurin puhelinvalmistaja, mutta poistui puhelinmarkkinoilta pian neljä vuotta sitten. Nokia ei pärjännyt älypuhelinvalmistajana Android-puhelinten ja Applen iPhonen kilpailussa, vaan myi lopulta puhelinliiketoimintansa Microsoftille.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut