Levyarvio: Kerrankin Turku ja Tampere sovussa

Black Motor

Branches

We Jazz Records

Arvio: 5/5

Perustamperelainen Black Motor -trio on muuttunut yhdeltä kolmannekseltaan turkulaiseksi saksofonisti Tane Kanniston mukaantulon myötä. Jo kymmenenteen levyynsä yltäneen yhtyeen henkeä pitävät yllä perustajajäsenet, rumpali Simo Laihonen ja basisti Ville Rauhala, joka on säveltänyt liki kaiken levyllä kuultavan.

Rauhalan sävellyksissä on vahvoja melodioita ja selkeitä rakenteita, mutta silti trio on henkisesti kaiken velkaa vapaan improvisaation pitkälle perinteelle. Tyypillistä genren parhaille tekijöille on, että ennalta sävellettyä ja hetkessä improvisoitua on mahdotonta erottaa toisistaan. Niin hyvin sävellyksellinen muodontaminen on jokaisella soittajalla hallussa.

Black Motor on yksi alansa valioista. Voisi jopa väittää, että sen kulussa todistamme suomalaisen free jazzin komeinta kehityskaarta, ja vähintäänkin sitkeintä ja pitkäjänteisintä.

llman sointusoittimien kahleita Black Motor kulkee jälleen ylväänä, määrätietoisena ja intensiivisenä. Muutama myrskyinen jaksokin koetaan, mutta sitä kimmeltävintä kultaa on balladitempoinen väkivahva kerronta.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: Nordea

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut