Osakesäästäjien toimitusjohtaja Taloussanomille: Talvivaaran jatko positiivinen asia 80 000 piensijoittajalle

Talvivaaran Kaivososakeyhtiön velasta katosi valtaosa, kun Espoon käräjäoikeus vahvisti perjantaina yhtiön yrityssaneerausohjelman.

Kuvituskuva. Tiina Mutila

Teemu Rauhala, STT

Talvivaaran Kaivososakeyhtiön saneerausohjelman jatkuminen on hyvä asia yhtiön osakkeita omistaville 80 000 piensijoittajalle, arvioi Osakesäästäjien keskusliiton toimitusjohtaja Antti LahtinenTaloussanomille.

Yhtiön velasta katosi valtaosa, kun Espoon käräjäoikeus vahvisti perjantaina yhtiön yrityssaneerausohjelman. Osa isoista velkojista vastusti saneerausta.

– Konkurssi on mille tahansa yhtiölle vihoviimeinen vaihtoehto. Nyt jää mahdollisuus, että yhtiö voi vielä selvitä, Lahtinen sanoo.

Talvivaaralla ei ole enää mitään tekemistä valtio-omisteiselle Terrafamelle siirtyneen kaivoksen kanssa. Pekka Perän johtamalla yhtiöllä ei ole tällä hetkellä liiketoimintaa tai kassavirtaa.

Kaupankäynti Talvivaaran osakkeella on ollut keskeytyksissä marraskuusta 2014. Yhtiön ajaminen konkurssiin olisi antanut piensijoittajille mahdollisuuden vähentää tappioitaan verotuksessa, mutta Lahtinen huomauttaa, että sama mahdollisuus tulee joka tapauksessa eteen ennemmin tai myöhemmin.– Perähän on ilmaissut, että yhtiö palaisi vielä pörssiin. Silloin kuka tahansa voisi myydä osakkeensa pois, mutta toki pörssikaupan jatkumiseen on vielä matkaa, Lahtinen sanoo.

Jos Talvivaara ei saa liiketoimintaansa käynnistettyä, konkurssi on edessä myöhemmin – tässä mielessä piensijoittajilla ei Lahtisen mukaan ole enää mitään hävittävää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut