Maahanmuuttajien työllistämiskokeilu ylitti yrityksen odotukset – "Työnhakijat ovat motivoituneita ja heillä on hyvä perusosaaminen"

Tekstiilipalveluyritys Lindström on ollut maahanmuuttajien nopeaan työllistämiseen tähtäävässä kokeilussa mukana huhtikuun alusta lähtien.

Sanna Nikula / STT

Yritysten tekstiilipalveluiden toimittaja Lindström on ollut maahanmuuttajien nopeaan työllistämiseen tähtäävässä kokeilussa mukana huhtikuun alusta lähtien. Kokeilussa olevat maahanmuuttajat ovat töissä hotellipesulassa Lindströmin tytäryhtiön Comfortan Koivuhaan palvelukeskuksessa Vantaalla. Tällä hetkellä heitä on kolme ja yritys harkitsee myös uusien henkilöiden ottamista työkokeiluun.

Maahanmuuttajien koulutuksesta vastaa Biisoni Education. Lindströmin toimitusjohtaja Juha Laurio vastasi STT:n kysymyksiin yhtiön kokemuksista kokeilussa.

Oletteko olleet tyytyväisiä?

– Olemme olleet tyytyväisiä yhteistyöhön Biisoni Educationin kanssa. Kokeilu on ylittänyt meidän ennakko-odotukset.   

Mitä hyvää?

– Työhaastattelut ovat toimineet tehokkaasti ja olemme saaneet tarvittaessa tulkkausapua. Työnhakijat ovat olleet todella motivoituneita. Heillä on jo hyvä perusosaaminen ja koulutustausta. Olemme saaneet tarvittaessa tulkkausapua myös perehdytystilanteeseen ja työnopastukseen.

Mitä huonoa, mitä pitäisi kehittää?

– Hakijoiden kielitaito on vaihdellut suuresti. Ennen harjoittelujaksoa henkilöt saavat työhön liittyvää ammattisanastoa opeteltavaksi.

Miten maahanmuuttajien koulutus on sujunut, entä yhteistyö kantasuomalaisten kanssa?

– Työhön perehdyttäminen on sujunut hyvin. Työkokeilussa olleet henkilöt ovat omaksuneet työmenetelmät yllättävän nopeasti. Työyhteisömme on jo monikulttuurinen, joten meillä on vain positiivisia kokemuksia kokeilusta.

Muita kokemuksia ?

– Tällä hetkellä yhden henkilön harjoittelu on päättynyt ja hänen kanssaan on tehty työsopimus. Kahdella henkilöllä on harjoittelujakso kesken ja tulemme jatkamaan yhteistyötä Biisoni Oy:n kanssa. Harkinnassa on laajentaa kokeilua myös Lindström-konsernissa laajemmin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut