Kuninkaallista ja tasavaltalaista loistoa voi bongata torstaina Helsingissä

Pohjoismaiden valtionpäämiehet onnittelevat satavuotiasta Suomea.

Eeva Nikkilä-Kiipula / STT

Helsingissä voi torstaina bongata Pohjoismaiden valtionpäämiehiä, jotka juhlivat satavuotiasta Suomi-neitoa.

Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ottavat vieraat vastaan Presidentinlinnan etupihalla kello 10.30 alkavissa seremonioissa. Paikalla ovat Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia, Norjan kuningas Harald ja kuningatar Sonja, Tanskan kuningatar Margareeta ja Islannin presidentti Gudni Thorlacius Johannesson ja hänen puolisonsa Eliza Jean Reid.

Seremonioiden jälkeen presidenttiparit ja kuninkaalliset tervehtivät yleisöä Linnan parvekkeelta. Yleisö voi seurata vieraiden saapumista Kauppatorilla ja Pohjoisesplanadilla. Yleisön toivotaan saapuvan paikalle kello 10 mennessä.

Noin kello 11.20–11.35 isännät ja vieraat siirtyvät sään salliessa kävellen Presidentinlinnasta kaupungintalolle ja tervehtivät matkalla yleisöä. Kaupungintalolla on vuorossa Helsingin tulevan pormestarin Jan Vapaavuoren isännöimä lounas.

Juhlapäivällinen kruunaa juhlan

Presidenttiparit ja kuninkaalliset myös seuraavat kaupungintalon parvekkeelta Kauppatorilla järjestettävää Koko Suomi tanssii -tapahtumaa, jossa tanssitaan humppaa ja katutanssia.

Torstaina iltapäivällä presidentti Niinistö, rouva Haukio ja Pohjoismaiden valtionpäämiehet osallistuvat ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskuksen Hanasaaren uudelleenvihkimiseen. Tilaisuutta emännöi Hanasaaren toimitusjohtaja Gunvor Kronman.

Juhlapäivän ohjelmaan kuuluu myös tutustuminen Sibelius-monumenttiin Sibeliuksen puistossa. Siellä esiintyy muun muassa Musiikkitalon kuoro.

Torstai huipentuu Presidentinlinnassa järjestettävään juhlapäivälliseen.

Pohjoismaiden valtionpäämiesten vierailu vaikuttaa Helsingin liikenteeseen etenkin torstaina. Liikenne katkaistaan Linnan edustalta noin kello 10–14 ja 19–19.40. Lisäksi Sibeliuspuiston länsipuolinen Merikannontie suljetaan liikenteeltä välillä Paciuksenkatu–Kesäkatu kello 15.30–16.45.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut