Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avovankilassa ollutta miestä esitetään vangittavaksi Ylitornion taposta – uhri vaikuttaa valikoituneen sattumanvaraisesti

67-vuotiaan paikkakuntalaisen miehen surmasta epäillään 25-vuotiasta ulkopaikkakuntalaista miestä.

Ylitorniolla Lapissa eilen tapahtuneesta taposta epäiltyä miestä esitetään vangittavaksi huomenna Kemi-Tornion käräjäoikeudessa, kertoo poliisi.

67-vuotiaan paikkakuntalaisen miehen surmasta epäillään 25-vuotiasta ulkopaikkakuntalaista miestä. Epäilty oli suorittamassa vankeusrangaistusta Ylitornion avovankilassa.

– Veikkaan, että on useampia rikoksia, joista hän on saanut tuomion, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Janne Koskela.

Epäilty ja uhri eivät poliisin mukaan tunteneet toisiaan entuudestaan. Poliisin mukaan vaikuttaa siltä, että uhri on valikoitunut sattumanvaraisesti.

Poliisi ei vielä kerro, miten tapahtumat saivat alkunsa ja miten surma tehtiin. Surmassa on kuitenkin käytetty jonkinlaista esinettä, ja se tapahtui rivitalon pihalla.

Hätäkeskus sai ilmoituksen asiasta eilen illalla hieman ennen kello kahdeksaa. Elottoman 67-vuotiaan miehen löysi paikalle saapunut ensihoitoyksikkö.

Epäilty saatiin myöhemmin kiinni yleisövihjeiden perusteella läheisen huoltoaseman pihalta. Poliisin mukaan mies uhkasi poliisia kivellä kiinni otettaessa, minkä takia poliisi käytti tilanteessa etälamautinta.

Poliisin mukaan rikosnimike tarkentuu tutkinnan aikana, ja se voi vielä koventua taposta.

– Pyrimme selvittämään, onko (teossa) ollut erityistä raakuutta, Koskela kertoo.

Poliisi pyytää havaintoja epäillyn miehen liikkeistä Vallonkujan ja Seo-huoltoaseman lähistöltä. Epäilty on noin 165 senttimetriä pitkä, hänellä oli päässään musta lippalakki ja käsissään muovipussi. Mahdolliset havainnot voi ilmoittaa numeroon 0295 466 488 tai 0295 466 471.