Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Salama iski Savonlinnan tuomiokirkkoon – kirkontorniin syttyi tulipalo

Pelastuslaitos sai tiedon palon alusta ohikulkijalta, joka havaitsi kipinät ja tornista nousseen savun.

Eriikka Hienola, STT

Savonlinnan tuomiokirkon torniin iski helatorstaina iltapäivällä salama, joka sytytti tulipalon. Palo saatiin nopeasti rajattua kellotorniin, mutta sammutustyöt jatkuivat kellotornin huipulla kattorakenteiden palaessa muutamien tuntien ajan.

Palo vahingoitti kellotornin sisärakenteita, mutta itse kirkkorakennus ei kärsinyt vaurioista. Tornin huipun sammutus jatkui noin puoli kahdeksaan asti illalla.

Salama iski kirkontorniin iltapäivällä kello puoli viiden maissa. Itä-Savon mukaan tornista havaittiin kipinöintiä ja savunmuodostusta.

Pelastuslaitos sai tiedon palon alusta ohikulkijalta, joka havaitsi kipinät ja tornista nousseen savun. Pelastuslaitos kiittää ohikulkijoita ripeästä toiminnasta, minkä ansiosta palo ei ehtinyt levitä laajemmalle.

Sotilaspojankadun liikenne katkaistiin sammutustöiden ajaksi, pelastuslaitos kertoo. Paloa oli sammuttamassa useita pelastuslaitoksen yksiköitä. Kirkon rakenteet tarkastetaan vielä, mutta alustavan arvion mukaan palo ei aiheuttanut vakavia vahinkoja.

Savonlinnan tiiliverhoiltu tuomiokirkko rakennettiin 1870-luvulla. Tyyliltään se on uusgotiikkaa. Kirkko vaurioitui pahasti talvisodan pommituksissa, mutta rakennettiin uudelleen vuosina 1947–48.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut