Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ainakin 200 lasta kuollut tänä vuonna Välimerellä – Unicef vetoaa G7-maihin

Joukko lapsia, vapaaehtoisia sekä Italian viranomaisten, rannikkovartioston ja Unicefin edustajia osallistui tänään symboliseen paperiveneiden pelastusseremoniaan.

STT

Ainakin 200 lasta on kuollut tänä vuonna Välimerellä matkalla Pohjois-Afrikasta Italiaan, kertoo lastenjärjestö Unicef.

Unicef vetoaa Sisiliaan huomenna kokoontuviin G7-maiden johtajiin, jotta nämä hyväksyisivät toimintaohjelman pakolais- ja siirtolaislasten suojelemiseksi. Kokouspaikalla on järjestön mukaan vahva symbolinen merkitys, sillä suuri osa matkasta hengissä selvinneistä on viety Sisiliaan.

Joukko lapsia, vapaaehtoisia sekä Italian viranomaisten, rannikkovartioston ja Unicefin edustajia osallistui tänään symboliseen paperiveneiden pelastusseremoniaan, jossa muistettiin  merellä henkensä vaarantavia lapsia.

Viime vuonna Italiaan saapui ennätysmäärä yksin liikkuvia lapsia, eli noin 26 000. Unicefin mukaan vaikuttaa siltä, että ennätys rikkoutuu jälleen tänä vuonna. Italiaan on tänä vuonna saapunut noin 5 500 lasta ilman huoltajaa, kasvua edellisvuodesta 22 prosenttia.

– Tämä ei ole ennätys, josta voi olla ylpeä. Se on osoitus yhteisestä epäonnistumisesta pakolais- ja siirtolaislasten turvallisuuden ja hyvinvoinnin takaamisessa, järjestön varapääjohtaja Justin Forsyth sanoo tiedotteessa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut