Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kouvolassa neljälle tuomiot törkeistä huumerikoksista – maahan tuotiin muun muassa 20 000 ekstaasitablettia

Huumekauppaa pyöritettiin netissä muun muassa Essomies-myyntiprofiilin kautta.

STT

Kymenlaakson käräjäoikeus on antanut tuomiot jutussa, jossa Suomeen tuotiin muun muassa yli 20 000 ekstaasitablettia ja yli 7 kiloa ekstaasia. Huumeita myytiin netissä edelleen esimerkiksi Essomies-myyntiprofiilin kautta.

Rikokset tapahtuivat pääosin Kotkassa vuosina 2013–2016.

Oikeus tuomitsi kaikkiaan neljä ihmistä. Yhden syytetyn osalta syyte törkeästä huumausainerikoksesta hylättiin.

Pisimmän tuomion sai 25-vuotias Henri Joonatan Spelman, joka tuomittiin 9 vuoden ja 6 kuukauden vankeuteen huumausainerikoksista, törkeistä huumausainerikoksista, lääkerikoksesta ja salakuljetuksesta.

Rikoskokonaisuus sai alkunsa vuonna 2013, kun Spelman möi 600 grammaa marihuanaa. Vuonna 2016 mukaan olivat tulleet muun muassa ekstaasin, LSD:n ja DMT:n maahantuonti ja myynti.

Krister Henrik Nikkinen, 35, sai kolme vuotta ja kolme kuukautta vankeutta törkeästä huumausainerikoksesta. Tuomio tuli 16 marihuanakilon hallussapidosta. Ainetta oli myös levitetty edelleen.

Iiro Anton Rajatalo, 27, tuomittiin kahden vuoden vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, huumausainerikoksista ja lääkerikoksista.

Marika Ada Emilia Karvonen, 23, tuomittiin kolmen vuoden vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut