Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Nokia ja Apple luopuvat patenttikiistaan liittyvistä kanteista

Nokian lakiasiainjohtaja Maria Varsellona kuvailee sopimusta merkitykselliseksi molemmille yhtiöille.

Nokia ja Apple ovat sopineet patenttikiistansa. Vesa Moilanen / Lehtikuva

STT

Nokia ja Apple luopuvat kaikista yhtiöiden väliseen patenttikiistaan liittyvistä kanteista, kertoo Nokia. Yhtiöt sopivat samalla patenttilisenssistä sekä liiketoimintayhteistyöstä.

Nokian lakiasiainjohtaja Maria Varsellona kuvailee sopimusta merkitykselliseksi molemmille yhtiöille.

– Sen myötä suhteemme Appleen muuttuu oikeudenkäyntiosapuolista liikekumppaneiksi, jotka työskentelevät yhdessä asiakkaidensa hyväksi, hän sanoo tiedotteessa.

Liiketoimintayhteistyötä koskevan sopimuksen mukaan Nokia toimittaa Applelle tiettyjä verkkoinfrasktruktuurituotteita ja -palveluita. Nokian digitaalisen terveydenhuollon tuotteet, joita myytiin aiemmin Withings-brändin alla, palaavat Apple Store -myymälöihin ja -verkkokauppoihin.

Apple ja Nokia selvittävät lisäksi tulevia yhteistyömahdollisuuksia digitaaliseen terveydenhuoltoon liittyvissä laajemmissa hankkeissa.

Myös Applen operatiivinen johtaja Jeff Williams kuvailee tiedotteessa yhtiön olevan tyytyväinen, että patenttikiistaan saatiin ratkaisu. Applen kerrotaan odottavan innolla liikesuhteen syventämistä.

Sopimuksen tarkemmat yksityiskohdat ovat luottamuksellisia, mutta Nokia saa Applelta ennakkomaksun sekä muita lisätuloja sopimuksen voimassaoloaikana.

Helsingin pörssi avautui nousuun Nokian johdolla. Yleisindeksi oli reilut puoli tuntia pörssin avautumisen jälkeen reilun prosentin nousussa. Nokian osake oli puoli tuntia avautumisen jälkeen yli kuusi prosenttia plussalla.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut