Murto-osa veneillessä hukkuneista käytti pelastusliivejä

Jyväskylässä liikkuu lauantaina pelastusliivipartioita, jotka jakavat tietoa pelastusliivien valinnasta, käytöstä ja huollosta..

Pelastusliivit tulee valita käyttötarkoituksen mukaan. Usva Torkki

STT

Vain murto-osalla vesiliikenneonnettomuuden uhreista oli päällään pelastusliivit, kertoo Suomen Uimaopetus- ja hengenpelastusliitto (SUH).

Ilman pelastusliivejä uhri ei jaksa pysytellä pinnalla avun tuloon asti tai uida rantaan, liitto muistuttaa. Viime vuonna huviveneilyssä kuoli 48 ihmistä.

Tänään vietetään Pelastusliivipäivää. Sen avulla liitto haluaa muistuttaa, että pelastusliivit tulee valita käyttötarkoituksen mukaan ja niiden istuvuus tulee varmistaa sovittamalla.

Esimerkiksi kelluntaliivit sopivat vain uimataitoisille ja rannan läheisyydessä liikkuville. Ainoastaan perinteiset pelastusliivit ja ilmatäytteiset pelastusliivit kääntävät tajuttoman uhrin oikein päin.

– On tärkeää, että pelastusliivit on puettu oikein päälle ja kaikki remmit, erityisesti haararemmi, on kiinni. Muuten liivi nousee ylös, eikä siitä välttämättä ole samanlaista hyötyä, kertoo SUH:n toiminnanjohtaja Kristiina Heinonen.

Päivän aikana muun muassa Helsingissä, Porissa ja Jyväskylässä liikkuu pelastusliivipartioita, jotka jakavat tietoa pelastusliivien valinnasta, käytöstä ja huollosta.

Kampanja on osa Viisaasti Vesillä -vesiturvallisuuskampanjaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.