Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaleva: STUK arvioi Fennovoimaa koskevan lausuntonsa valmistuvan ensi vuoden lopussa

Säteilyturvakeskus (STUK) on informoinut työ- ja elinkeinoministeriötä Fennovoiman rakentamislupahakemukseen liittyvän lausunnon ja turvallisuusarvion viivästymisestä.

Säteilyturvakeskus (STUK) on informoinut työ- ja elinkeinoministeriötä Fennovoiman rakentamislupahakemukseen liittyvän lausunnon ja turvallisuusarvion viivästymisestä, kertoo Kaleva. STUK arvioi lausuntonsa ja turvallisuusarvionsa valmistuvan vuoden 2018 lopussa.

Arvion toteutuminen riippuu muun muassa siitä, pysyykö Fennovoima päivittämässään aineistojen toimitusaikataulussa, ja ovatko toimitettavat aineistot riittävän kattavia ja laadukkaita.

Ministeriö toivoi saavansa STUKin lausunnon ja turvallisuusarvion vuoden 2017 aikana, mikäli mahdollista.

Fennovoiman viestintäjohtaja Maira Kettunen sanoo olleen viimeistään viime vuoden lokakuussa selvää, että ministeriön toive ei toteudu.

– Ministeriö toki on myös koko ajan tietoinen tilanteesta, mutta virallisesti STUK tosiaan päivitti vasta kuukausi sitten aikataulunsa ministeriöön, Kettunen sanoo.

Fennovoima arvioi kuitenkin edelleen saavansa rakentamisluvan Pyhäjoen ydinvoimalalle vuoden 2018 loppuun mennessä. Kettusen mukaan yhtiön pitää kuitenkin pystyä parantamaan aineistoerien toimitustahtia STUKille viime vuoteen verrattuna.